След 7:00 часа сутринта на 4 април районните комисии ще

...
След 7:00 часа сутринта на 4 април районните комисии ще
Коментари Харесай

Районните избирателни комисии ще отговарят до час на сигналите от СИК

След 7:00 часа сутринта на 4 април районните комисии ще ревизират открит ли е изборният ден във всички секции, явили ли са се всички членове на секционните комисии, на преносимите СИК, има ли кворум за започване на активност. Това са част от методическите инструкции за идните парламентарни избори, които разгласява ЦИК .

В изборния ден на 4 април районните изборни комисии ще наблюдават за осъществяването на Изборния кодекс и ще управляват активността на секционните изборни комисии и на преносимите СИК на територията на региона. Това са част от методическите инструкции за работата на районните комисии, които ЦИК одобри.
 60-сантиметрова бюлетина побира претендентите за 45-то Народно събрание
60-сантиметрова бюлетина побира претендентите за 45-то Народно събрание

Секциите с машинно гласоподаване са 9 390

Сред условията, които ще следи РИК, са ръководителят, заместник-председателят и секретарят на СИК да не са от една и съща партия или коалиция.

Когато мястото в СИК/ПСИК остане незаето заради отсъствие на авариен член и съответната партия или коалиция не е предложила нов член на негово място, съставът на СИК/ПСИК се попълня с препоръчани от други партии или обединения лица.

Когато до един час след откриването на изборния ден не се яви някой от членовете, районната комисия ще назначава на негово място авариен от партията или обединението, която е направила предлагането за неявилия се .

Районните комисии ще преглеждат жалбите срещу решения и дейности на секционните комисии, подадените сигнали, ще правят инспекция на място, ще се произнасят по тях неотложно с решение до един час от постъпването им и не по-късно от края на изборния ден.
 ЦИК остава срещу снимането на броенето на бюлетините
ЦИК остава срещу снимането на броенето на бюлетините

Комисията ще апелира анулацията на възбраната

В помощ и под надзор на комисиите работи изчислителен пункт . Когато се вкарват данните от протоколите на секционните комисии в изчислителния пункт, може да участва единствено по един наблюдаващ от една и съща неправителствена организация , по един покровител на кандидатски листи и единствено по един представител на политическа партия, коалиция или предприемчив комитет, като на тях ще се обезпечават места с директна видимост към компютрите, на които се вкарват данните.

До 48 часа след привършване на гласуването Районната комисия сканира и разгласява на интернет страницата си протокола с данните от гласуването в изборите за народните представители.
 Искат от ЦИК с обединен е-формуляр карантинирани да декларират, че желаят да гласоподават
Искат от ЦИК с обединен е-формуляр карантинирани да декларират, че желаят да гласоподават

Предложението е тази форма да бъде налична на уеб страницата на ЦИК

Същият е и периода протоколите и изборните бумаги да бъдат предадени в ЦИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР