След 5 години всеки шофьор ще може да пътува от

...
След 5 години всеки шофьор ще може да пътува от
Коментари Харесай

От София до Гърция само по магистрала след 6 години, до Варна – след 8

След 5 години всеки водач ще може да пътува от София до Гърция единствено по автомагистрала. Две години по-късно пък ще бъде налице същото улеснение и до Варна. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройство Николай Нанков. Пред бТВ той разгласи, че през 2025 година ще завърши построяването на автомагистрала " Хемус " по цялото й продължение от София до Варна. Преди това, през 2023 година пък ще бъде приключена напълно автомагистрала " Струма ".

Министърът означи, че за правата на " Хемус” до разклона за Тетевен към този момент има подписан контракт. " Проектира се, уповавам се 2018 година да стартираме с действителното създаване. До разклона Плевен – Ловеч, дължината е 50 км, има 3 сектора, които сега се проектират. През 2018 година, в случай че тръжните процедури минат без обжалване, можем да стартираме с построяването на тези нови 50 км. Със сигурност в идващите 3 години автомагистралата би трябвало да задмине Ловеч. Надявам се 2021 – 2022 година правите до Велико Търново ще бъдат приключени ", сподели Нанков, съобщи БГНЕС.

Във връзка с построяването на автомагистрала " Струма " той съобщи, че в цялостното си продължение аутобанът ще бъде подготвен до 2023 година, което се отнася и до най-тежкия сектор – Кресненското дефиле, в това число като процедури и строителство. " За това трасе сме се спрели сега на по този начин наречения " полуизточен вид ". При него придвижването в посока Кулата ще се реализира в дефилето, а придвижването в посока София ще се реализира източно от него. И от икономическа, само че най-много от позиция пътна сигурност и скорост на осъществяване, това е най-оптималният вид ", акцентира Нанков.

Той добави, че при този вид на строителство ще има 5 пътни възела и две връзки, с които ще можем да прекосяваме от едното трасе в другото. Още следващата година пък ще бъде пуснат 25-километровият сектор до Сандански.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР