След 47 години Уест Хем отново ще играе европейски финал.

...
След 47 години Уест Хем отново ще играе европейски финал.
Коментари Харесай

Уест Хям с първи европейски финал от 47 години, фенове се биха по трибуните

След 47 години Уест Хем още веднъж ще играе европейски край. Английският клуб преодоля полуфиналите в Лига на конференциите, отстранявайки АЗ Алкмаар с общ резултат 3:1.

„ Чуковете “ завоюваха реванша с 1:0. Единственото попадение означи  Пабло Форналс в края на срещата, като нанесе първа домакинска загуба на нидерландците от 25 мача в Европа насам.

През предишния сезон английският отбор бе отхвърлен точно на полуфиналите, а за последно те доближиха до европейски край през 1976 година, когато бяха победени от Андерлехт в шампионата за Купата на носителите на купи. През актуалната акция имат единствено една загуба от 14 европейски мача.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Домакините притиснаха противника овреме, само че чистите положения се редяха пред тяхната врата. В 17-ата минута Боуен изпусна преференциален късмет, а в 25-ата Лукас Пакета нацели лявата греда със мощен шут.

След час игра Вангелис Павлидис беше съборен в наказателното поле и изиска дузпа за АЗ, само че такава не беше дадена, а по-скоро имаше. Влезлият като запаса Пабло Форналс вкара единственото попадение в даденото от рефера продължение. Испанецът мушна топката сред краката на бранител и простреля безкомпромисно Матю Райън за успеха.

Срещата бе белязана и от грозни подиуми по трибуните, като след последния съдийски сигнал двете агитки се сбиха. Група почитатели на Алкмаар се опита да влезят в бранша, в който се намираха 700 последователи на гостите.

 Снимка: БГНЕС/EPA

В другия полуфинал драмата беше цялостна. Фиорентина реализира изстрадана победа като посетител над Базел след продължения на „ Санкт-Якоб Парк “. „ Виолетовите “ изгубиха първата среща с 1:2, само че стигнаха до успех в реванша в Швейцария с 3:1.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Гостите изравниха общия резултат след загубата вкъщи с 1:2 преди седмица в 35-ата минута. Бираги центрира чудесно от корнер, а останалият непокрит Гонзалес вкара с глава. Базел възвърне паритета в 55-ата. Пелмар пусна страхотна топка за звездата Зеки Амдуни, който с тънък изстрел прати в възторг 35 000 последователи по трибуните. Именно Базел в профил ЦСКА в плейофите на шампионата.

Николас Гонзалес обаче вкара втори гол в мача и подпечата продълженията. Аржентинецът бе най-съобразителен в 72-ата и след неточност в отбраната прониза Марвин Хитц.

След нов половин час игра Базел беше шокиран. В последната минута на второто продължение италианците не оставиха дуела да стигне до дузпи. В воин се трансформира Антонин Барак, пращайки тима си на край в родната му Чехия.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Клубът от Серия А е първият тим, достигнал до финала на четири разнообразни огромни европейски шампионата.

Големият спор сред Уест Хем и Фиорентина ще се реши на „ Еден Арена “ в Прага на 7 юни.

Етикети: Лига на конференциитетурнир
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР