След 4 шампионски титли с Марек, Найден Найденов отново ще

...
След 4 шампионски титли с Марек, Найден Найденов отново ще
Коментари Харесай

Найден Найденов и Теодор Салпаров водят Нефтохимик към титлата

След 4 шампионски трофеи с Марек, Найден Найденов още веднъж ще изведе собствен тим на край в Суперлигата. За Нефтохимик борбата с ЦСКА е опция да отбрани трофея от предходната година, въпреки началото на сезона да не беше толкоз безапелационно. Вижте какво споделиха Найден Найденов и Теодор Салпаров преди финалните мачове в предаването " Златният гейм " в ефира на DIEMA SPORT 2.

" Винаги началото е мъчно, тъй като да градиш нов тим, постоянно има сложни моменти. Когато работиш и тимът върви, започваш да се чувстваш в лични води. Радвам се, че тимът съумя да се сплоти с времето, започнахме да мислим еднообразно и да създадем колектив, което е доста значимо ", разяснява треньорът на Нефтохимик.

Именно след последната шампионска купа на ЦСКА през 2011 година, стартира и превъзходството на Найденов в Дупница.

Финалът в този момент ще е прочувствен и за либерото на бургазлии Теодор Салпаров, който през този сезон за първи път се изправи против родния си клуб.

" ЦСКА ме построи като волейболист. Много хубави мемоари имам. Имаше няколко години, в които направихме страхотни мачове в Европа. Пожелавам на тима да се върне на същия път след всички проблеми. Винаги ми е било носталгично към ЦСКА, само че е време да играя против тях. В първия мач победихме, само че ние сме експерти и би трябвало да си гоним интереса. Сега сме тук, градим нещо, което е за хубавото на българския волейбол. Искаме да създадем нещо, което не е било в Лукойл. Дай боже да създадем требъл, тъй като това не правено. Можем да си оставим имената в историята ", разяснява либерото Салпаров.

Колебанията от началото на сезона сполетяха първенците в на старта на плейофите, когато отборът даже загуби мач в серията с Марек. След това обаче тимът беше безапелационен в полуфинала с Пирин и загуби единствено гейм в трите изиграни срещи. Първото място в постоянния сезон дава на Нефтохимик домакинско преимущество в разногласието за трофея.

" Не беше елементарно, нищо, че резултатите бяха такива. Пирин ни затрудни, само че нашия опит и благоприятни условия са по-стойностни. Играта сигурно има какво да се желае, само че за момента стига. Във финала против ЦСКА ще би трябвало да дадем повече, с цел да спечелим. ЦСКА има доста повече класа, тъй че ще е доста мъчно във финалната серия ", добави Салпаров.

" Винаги е от голяма важност семейството. Важно е да започнеш с две победи, тъй като това дава подтик. Шансовете ти стават по-големи и тимът играе по-спокойно. Ако изгубиш единия мач, напрежението е друго. Трябва да се хвърли всичко, с цел да ни е по-лесно след това ", сподели още той.

И от двете страни на мрежата ще забележим доста опитни състезатели, а едно от огромните преимущества на първенците е наличието на Валентин Братоев.

" На Вальо Братоев ролята постоянно е била огромна, тъй като е от висока класа. Радвам се, че съумя да играе на високо равнище. Отборът играе мощно и другите се усещат по-спокойни и дават максимума ", добави треньорът Найденов.

" Всеки един от нас опитните знае, по кое време да направи разликата. Тогава си личи опитът във значимите моменти. И в ЦСКА има такива състезатели. Ще е доста забавна крайна серия ", сподели либерото на Нефтохимик.

Нефтохимик е очевиден любимец и Теодор Салпаров знае премствата на своя тим.

" Със сигурност имаме по-добър сервис и по-добро посрещане от тях и считам, че сме по-добри от тях в офанзива на висока топка и първична, тъй като имаме по-добри крайни. Това няма да е решаващо. Серията е дълга и ще имаме опция за реванш. Нашият тим е по-добре селектиран, само че на тях им прави чест, че пречупиха Монтана. Аз заложих на ЦСКА. Само може да ме радва. Техните мачове бяха дълги и изморяват душевен и физически. Това е плюс за нас. Във формат 3 от 5 ще си окаже въздействие ", добави още той преди финалните борби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР