След 4-месечна борба с COVID-19, днес от ломската болница изписаха

...
След 4-месечна борба с COVID-19, днес от ломската болница изписаха
Коментари Харесай

След 135 дни в реанимация: Изписаха 62-годишен пациент, преборил COVID-19 |

След 4-месечна битка с COVID-19, през днешния ден от ломската болница изписаха 62-годишен пациент, заяви bTV.

Димитър Цветанов постъпва за лекуване в инфекциозното поделение на 21 февруари. Седмица по-късно е преведен в реанимацията в извънредно тежко общо положение, с тежка дихателна непълнота. Интубиран е и прекарва три месеца на апаратна вентилация. След стабилизирането му следва възобновяване на двигателната интензивност, рехабилитация и отвикване от дихателния уред.

Неговите герои през днешния ден са хората, върнали го назад към живота. „ Втори живот живея благодарение на тях “, споделя Димитър Цветанов. Той беше изписан с обещанието, че след цялостното си възобновяване ще се върне и ще бъде част от личния състав. Мъжът ще бъде асистент здравна сестра в отделението. А през днешния ден потегли към дома си изправен и изпратен с овации.

„ При положението, в което беше признат моят брачен партньор, вярата ми беше 1%. Благодарение на денонощните грижи на доктор Чавдар Антонов – шеф на отделението по реанимация, както и на целия медицински екип и човешкото им отношение, можем да върнем щастието в фамилията си и усмивките си “, сподели съпругата на излекувания Христлена Цветанова.

„ Пациентът постъпи в доста тежко положение, с тежка дихателна непълнота. Веднага беше интубиран и закачен на уред. Три месеца продължи тежката дихателна реанимация, след което стартира отучване от апарата. Мина през много усложнения на разнообразни органи и системи и към този момент е добре и през днешния ден предстои изписването му “, изясни и доктор Чавдар Антонов от ломската болница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР