След 4 години отново се наблюдава бюджетен дефицит, който се

...
След 4 години отново се наблюдава бюджетен дефицит, който се
Коментари Харесай

Прогноза на ЕК: БВП на България ще се повиши с 3,5% през 2021 г.

След 4 години още веднъж се следи бюджетен недостиг, който се чака да продължи - това се споделя в пролетната. Според нея се чака тежка криза и устойчиво възобновяване на страната ни, предава БНР.
Заради пандемията от стопанската система ни се е свила с 4,2 на 100 през 2020 година Инвестициите са спаднали внезапно през първата половина на годината поради огромната икономическа неустановеност.
Вносът пък се е свил с 6,6%. Очаква се икономическата интензивност да означи „ отскок “ от втората половина на тази година и да набере скорост. Брутният вътрешен продукт ще се увеличи от 3,5% през 2021 година на 4,7% през 2022 година според от усвояването от страна на управляващите на фондовете за възобновяване, утвърдени през април.
 Икономиката в България не усети толкоз мощно рецесията, съгласно Зорница Русинова Икономиката в България не усети толкоз мощно рецесията, съгласно Зорница Русинова
„ Празникът Първи май всяка година е отражение на времето, а то ни носи непрекъснати промени. Тази година Денят на труда и междун...
Предвижда се износът на артикули да бъде в основата на възобновяване тази година. Динамиката на износа на услуги ще зависи значително от обстановката в туристическия бранш. Тя обаче ще остане с близо една четвърт под нивото от преди рецесията тази година преди да понижи разликата през 2022 година
Процентът на е скочил от началото на пандемията, само че е почнал да се стабилизира през втората половина на 2020 година Миналата година той се е задържал на 5,1. Според хода на възобновяване се чака процентът на заетостта последователно да се повиши с 0,6 на 100 и 1,3 на 100 надлежно през 2021 и 2022 година Реалните заплати ще продължат да порастват.
Икономиката на Европейски Съюз ще нарасне с 4,2% през 2021 година и с 4,4% през 2022 година, сочи още пролетната икономическа прогноза на Европейската комисия. Това е доста усъвършенстване на вероятностите за напредък в съпоставяне със зимната прогноза от тази година. Темповете на напредък ще продължат да се разграничават в границите на Европейски Съюз, само че до края на 2022 година стопанските системи на всички страни-членки се чака да се завърнат към равнищата преди рецесията.
Възстановяването на европейската стопанска система, което стартира предишното лято, беше в застой през четвъртото тримесечие на 2020 година и през първото тримесечие на 2021 година поради подхванатите ограничавания по отношение на пандемията от Covid-19. Очаква се обаче Европейски Съюз и стопанските системи от еврозоната да се възстановят внезапно, защото делът на имунизираните се усилва и рестриктивните мерки се смекчават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР