След 4 години дела, заведени от трима професори Върховният административен

...
След 4 години дела, заведени от трима професори Върховният административен
Коментари Харесай

След решение на ВАС: Свикват извънредно общо събрание за избор на Академичен съвет в ЮЗУ Н. Рилски

След 4 години каузи, заведени от трима професори Върховният административен съд дефинитивно и без право на обжалване се произнесе, че Академичният съвет на ЮЗУ " Н. Рилски " е противозаконен. Това предизвика изключително насрочване на Общо заседание на университета на 13 септември от 10, 30 часа.

Поканата до членовете е изпратена от сегашния ръководител на общото заседание, зам. декана на Правно-историческия факултет, проф. доктор Габриела Белова, а в дневния ред има единствено една точка – избор на членове в състава на Академичния съвет.

Припомняме,че през 2019 година ексректорът проф. д. н. Иван Мирчев и някогашните декани на Философския факултет проф. доктор Георги Апостолов и на Филологическия факултет проф. доктор Антони Стоилов бяха кандидати за управителния пост, само че актуалният ректор проф. доктор Борислав Юруков бе избран отново за втори четиригодишен мандат отпред на университета.

Веднага след избора тримата заведоха дело, с което оспорваха легитимността на Академичния съвет, на общото заседание и на ректора. Сагата продължи 4 години. Според магистратите е нямало изясненост какъв брой души са дали своят вот, описите с информация по отношение на приемането на бюлетина против автограф не са били подписани от ръководителя на Оценка за съвместимост, протоколчик или членовете на някои от комисиите. Отделно броят на гласувалите за избор на членове на Апелативен съд се различавал от този с протоколите от резултатите и т. н. Очаквайте детайлности.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР