След 4 години, 164 предавания и 9 020 ефирни минути,

...
След 4 години, 164 предавания и 9 020 ефирни минути,
Коментари Харесай

„Властта на гражданите“: Финалът

След 4 години, 164 излъчвания и 9 020 ефирни минути, което са 150 часа и половина, поредицата “Властта на жителите ” завършва през днешния ден. Над 120 цивилен организации бяха показани в рубриката, чието първо лъчение е тъкмо преди 4 години и 15 дни - на 13 ноември 2019 година. Идеолог на плана е сътрудника Пролет Велкова, която е и първата водеща дружно с Нина Александрова. Не след дълго се причислява Мария Черешева, а малко по-късно и Йовка Йовчева, която преди година ни напусна без време. Съвсем в края на формата към него се включват Александър Детев и Георги Донков.

Партньори във „ Властта на жителите “ от самото начало са Фондация 42 и Неправителствени организации - портала. Но четиригодишната среща сред гражданските организации и слушателите, читателите и феновете на всичките ни медии беше допустима с помощта на Фонд Активни жители.

През цялата година в репортажите за предаването „ Властта на жителите ” опровергавахме разнообразни легенди, които се популяризират измежду хората. Един от тях е митът за Джордж Сорос, който посредством фондацията си „ Отворено общество “ влага милиарди долари за поощряване на демокрацията и за планове в образованието, само че си завоюва и доста врагове. Този мит роди и понятието „ соросоид ” – „ прислужник на Сорос, изменник, който е в услуга на американската теория за нов международен ред. ” Опровергавахме и други понятия, измежду които джендър и така наречен „ джендър идеология ”, както и митът за „ неправителствени организации, които, „ усвояват едни пари без нищо да вършат ”. Мариана Корчакова заключи част от споделеното по тези тематики в нейните репортажи през годината.

Друг акцент през тази година в предаването „ Властта на жителите ” бяха неправителствените организации, които не са в центъра на публичното внимание, само че чиято активност е не по-малко значима и скъпа. Често са отвън столицата и най-големите градове, което дава опция да получат поддръжка и хора, които имат потребност от нея, само че по разнообразни аргументи тя е по-трудно налична в дребните обитаеми места. С някои от тези организации ни срещна в репортажите си Мариана Корчакова през годината.

Предаването " Властта на жителите " се осъществя в границите на план „ Какво можем дружно “, финансиран от Фонд Активни жители България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за наличието на оповестените епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „ Четиридесет и две “ и при никакви условия не може да се приема, че те отразяват формалното мнение на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни жители България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР