След 4 часа разгорещени дебати комисията по имунитетите бе съставена,

...
След 4 часа разгорещени дебати комисията по имунитетите бе съставена,
Коментари Харесай

Комисия Имунитет има - търси се председател

След 4 часа разгорещени диспути комисията по имунитетите бе формирана, като с изключение на настояването за свалянето на отбраната на Кирил Петков, Бойко Борисов и Даниел Аврамов, тя бе натоварена и с разглеждането на настояването на държавното обвиняване във връзка с Димитър Аврамов, народен представител от Движение за права и свободи, който е упрекнат за търговия с въздействие.

" За " гласоподаваха 186 народни представители от ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ, " Възраждане " и Движение за права и свободи, а 32-ма от Българска социалистическа партия и " ИТН " бяха срещу. В комисията влязоха Десислава Атанасова и Рая Назарян от ГЕРБ, Никола Минчев и Димитър Найденов от ПП/ДБ, Петър Петров и Николай Денчев от " Възраждане " и Хамид Хамид И Гюнер Ахмед от Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ пък не предложиха свои представители. " Българска социалистическа партия няма да взе участие в тази пералня, в тази коалиция на омертата. Искаме да бъде гласувано предлагането ни тези имунитети да бъдат свалени незабавно ", съобщи Борислав Гуцанов от социалистите. " ИТН няма да предлага членове на тази комисия. Перете се, замивайте си гениталиите, ние в този срам няма да участваме ", изострен бе и Тошко Йорданов.

Не бе признато предлагането на " Възраждане " комисията да работи не до 18 юли, а едвам 5 дни - до 20 юни. " Категорично няма да участваме в управлението на тази комисия, тъй като 1 месец е прекомерно дълъг период. Вече имаме обосновани подозрения, че се цели изпиране на господин Борисов и господин Петков ", съобщи Цончо Ганев.

Нерешим към този момент проблем обаче породи при избора на ръководител на комисията. След като по-рано Кирил Петков съобщи, че Политическа партия няма да предлага ръководител и прикани ГЕРБ да създадат същото, защото по този начин се получавал спор на ползи, а " Възраждане " изрично отхвърлиха предлагането на Политическа партия да се нагърбят с това, само Движение за права и свободи направи предложение - Хамид Хамид.

Това обаче не бе признато, като за Хамид гласоподаваха едвам 65 депутати от ГЕРБ и 31 от Движение за права и свободи, а от ПП/ДБ се въздържаха.

" Гласувах за образуването на тази комисия и за избор на нейния ръководител, тъй като няма друга опция тази комисия да проработи. Тези, които отхвърлиха присъединяване в комисията - Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, и тези, които не гласоподаваха за управлението й, вършат по този начин, че желаните имунитети нито да могат да бъдат отнети, нито материалите, свързани с тези имунитети, да бъдат прегледани и разисквани. Така че в случай че някой от вас продължи да приказва за двуличие, да изясни по какъв начин ще заседава тази комисия без ръководител и по какъв начин ще образува своите отчети ", възмути се правното острие на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Движение за права и свободи предложили Хамид Хамид след като се видяло, че няма други претенденти. " Няма да разясня логиката ви ", обърна се към ПП/ДБ Карадайъ.

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ пък направи предложение - ГЕРБ и ПП/ДБ заедно да отидат в стаята на Движение за права и свободи и да седнат на една маса с Делян Пеевски, който да " даде благословия " кой да бъде ръководител.

В последна сметка ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде 15-минутна отмора, след която може да бъдат направени нови оферти. Опция е и самият Желязков да уточни за краткотраен ръководител някой от членовете на комисията и да насрочи първото й съвещание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР