След 4 часа протест на пътни строители пред сградата на

...
След 4 часа протест на пътни строители пред сградата на
Коментари Харесай

Дават 9 млн. на протестиращите пътни строители до края на седмицата

След 4 часа митинг на пътни строители пред постройката на Министерство на регионалното развитие, управлението на министерството ги увери, че в най-съкратени периоди ще стартира изплащането на част от парите за неплатените заплати за ремонта по автомагистрала " Тракия ".

До края на седмицата първи част от заработените си пари - 9 милиона лв., ще получат служащите и чиновниците на " Автомагистрали-Черно море ", които ремонтираха сектора сред Стара Загора и Чирпан на автомагистрала " Тракия ". Парите ще бъдат преведени по сметката на компанията, а с изключение на тази сума, ще бъдат открити и спомагателни средства - по-малко по мярка, които също ще се разплащат в къси периоди.

Пред протестиращите излязоха на първо време зам.-министърът на районното развиване Валентин Граматиков, а след него и самата министърка Виолета Комитова. Министерството ще приготви съответните документи, с които да се " изгладят несъгласията в договорите ", и ще стартира погашение към компанията на части, като първата сума ще е 9 млн.лева, даде обещание министър Комитова.

За другата компания - " ИСА 2000 ", чиито чиновници също стачкуваха през днешния ден поради неизплатените заплати, тя изясни, че ще бъдат готови други документи, уреждащи този проблем. Комитова посочи, че има доста такива контракти, които са необезпечени финансово.

Комитова благодари на служащите и даже ги похвали за положения по автомагистралата труд.

" Не съм серпантина да мисля за нито една от нашите компании, които са работили по пътищата на България, откогато съм длъжностен министър ", увери протестиращите министър Комитова, като се ръкува с тях. Тя посочи, че " Автомагистрали-Черно море " е една от най-коректните компании и сподели, че е мотив за горделивост направеното на автомагистрала " Тракия ". " Аз съм с вас в тази стачка ", съобщи още Виолета Комитова.

С появяването на министерския екип и поетия ангажимент за погашение на част от заработените пари завърши и митингът, траял четири часа и почнал с нараснал градус на напрежение и опит на част от пътните строители да пробият полицейската верига и да нахлуят в министерството.

" Правителството на ГЕРБ е упълномощило доста работа за милиард и нещо, а е имало 382 млн.лева и ги е изхарчило до 30 април, по тази причина сме изправени в тази обстановка ", изясни още веднъж Комитова, към този момент пред медиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР