След 4 часа борба с огъня сръбските пожарникари успяха да

...
След 4 часа борба с огъня сръбските пожарникари успяха да
Коментари Харесай

Овладян е пожарът в китайския търговски център в Белград

След 4 часа битка с огъня сръбските пожарникари съумяха да локализират пожара в китайския търговски център в блок 70 в Нови Белград и по-късно да го потушат. На място бяха изпратени 76 пожарникари с 25 автомобила, както и три хеликоптера на вътрешното министерство. Не се оповестява за потърпевши. Ръководителят на отдела за изключителни обстановки Лука Чаушич съобщи, че най-вероятната причина за детонациите, които са се чули, е детонация на газови бутилки от намиращия се там ресторант за бързо хранене.


Въпреки че пожарът е овладян, екипите към момента са на работа. Пожарникари с фенерчета влизат в комерсиалния център и ревизират разпределителните табла, с цел да предотвратят нов пожар.

Много притежатели на магазини са пред местопроизшествието, с цел да видят какво се е случило с обектите им.

Въздухът е с задоволително качество, споделят от Градския институт за публично здраве. Властите посъветваха жителите на сръбската столица, които живеят наоколо до комерсиалния център, да затворят прозорците си и да носят маски, когато излизат на открито.

Сръбският президент Вучич се изрече ласкаво във връзка с хеликоптери Ка-32, които Белград закупи от Русия и които бяха употребявани в днешната интервенция.

" Колкото и да съм неудовлетворен от пожара, толкоз съм и благополучен, тъй като хората видяха какво вършим, с цел да се намесим. За първи път показахме един от двата хеликоптера Ка-32, които купихме от Русия, имаше и два Н-145, от които имаме още. Това ненапълно ни избави ", сподели Вучич.

Той заяви, че през идващите две години страната ще закупи още два хеликоптера Ка-32, " в случай че има задоволително пари ".

" Тогава ще станем безспорна суперсила, що се отнася до гасенето на пожари, освен на Балканите, само че и в Югоизточна Европа ", сподели сръбският президент.

Командирът на хеликоптерното поделение на вътрешното министерство Ненад Недич съобщи, че по време на гасенето на пожара са осъществени общо 37 полета и са хвърлени 71 тона вода.

БГНЕС напомня, че през 2021 година още веднъж избухна пожар в китайския търговски център, при който изгоря по-голямата част от постройката.

Очаква се по-голямата част от наемателите да се реалокират в блок 72, където се построява нов китайски търговски център./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР