След 4-5 години разследвания кой е изпрал парите от КТБ

...
След 4-5 години разследвания кой е изпрал парите от КТБ
Коментари Харесай

Антон Кутев: Йончева е перач на пари, а Пеевски не е? Това е абсурдно

" След 4-5 години следствия кой е изпрал парите от КТБ упрекнаха Елена Йончева. А един от най-близките хора до Цветан Василев по това време е Делян Пеевски, който в това време узакони стотици милиони. Той не е перач на пари, а Елена Йончева е, това е неуместно. "

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев в ефира на bTV. 

" Обвинението против Елена Йончева е най-нескопосаното, което съм виждал и нямам никакво подозрение, че това е политическа игра. Защо го прави прокуратурата е един от най-сериозните въпроси в България ", означи още той.

Кутев попита за какво прокуратурата се занимава с Елена Йончева, а не с Делян Пеевски и Николай Бареков. " По времето, в което тя е получавала парите от КТБ, половината от властимащите си държат парите в тази банка, само че тях също ги няма в обвиняването ", акцентира националният представител. Според него това обвиняване е повдигнато и тъй като Йончева си е разрешила да направи доста внезапни ходове, в това число да осъди Борисов, и това е оказало своето въздействие.

Същата теза разви и депутатът от левицата Драгомир Стойнев. „ Елена Йончева стана подсъдима, тъй като изнесе обстоятелства. Подкрепяме я и имаме вяра в българското правораздаване “, заяви той в утринния блок на Българска свободна телевизия.

Той акцентира, че Елена Йончева от две години е политик, само че на първо място тя е проверяващ публицист, който постоянно е търсил истината и не се е страхувал да се бори за нея. „ Тя е била в най-отдалечените точки в света, където има големи спорове, била е отвличана, ранявана. За две години като политик тя разкри много афери на ръководещите, като стартираме с „ Кумгейт “, оградата, която пада при дъжд, макар че Валери Симеонов я показа като Великата китайска стена. Има и филм на Йончева, който демонстрира по какъв начин незаконните имигранти минават тази ограда. Тя сподели, че са изхарчени големи средства за нещо, което е изпълнено некачествено “, отбеляза Стойнев.

Според него това се случва и с пътищата – един месец след откриването стартират ремонтите. „ Елена Йончева беше и тази смела жена, която съобщи, че желаеме проби от построените автомагистрали, имаме проблем с качеството и желаеме инспекция. Проблем с качеството има, тъй като би трябвало да се дават комисионни и надлежно да се пести от материала “, безапелационен е националният представител.

Той е на мнение, че се изразходват освен национални средства, само че се краде и от европейски. „ Стигна се до безумието да се стачкува срещу опозицията. Месец след този митинг разбрахме, че по един извънредно непрогледен метод, без социална поръчка, 1 млрд и 300 млн. лева от парите на българските жители, ще бъдат дадени на доближени до властта компании, а не на тези, които са най-хубави и могат да изпълнят плановете качествено “, сподели още Стойнев.

„ Има уплах в ръководещите. Самият Борисов призна, че има равнене на упованията за евровота. От ГЕРБ са обезпокоени “, разяснява депутатът от левицата. „ Ние желаеме в Брюксел да имаме хора с достолепие, които да отстояват националните ползи. Хора, на които, като им се споделя, че би трябвало да одобряват Истанбулската спогодба, те да споделят не, тъй като опонира на нашите фамилни полезности. Хора, които да възвърнат достолепието ни като европейски жители “, съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР