След 35 години без ремонти започва реконструкцията на Зимния дворец,

...
След 35 години без ремонти започва реконструкцията на Зимния дворец,
Коментари Харесай

4 млн.лв. ще струва ремонтът на Зимния дворец

След 35 години без поправки стартира реконструкцията на Зимния замък, която ще коства 4 млн.лв., заяви Нова ТВ.

От построяването на залата досега не е юридически даже опреснителен ремонт. Ще се обнови напълно отоплителната система, защото сега такава няма, а залата се отоплява единствено за огромни шампионати. Ще се ремонтира и вентилацията, която е много остаряла. Ще се намерения и за съблекалните, които сега са в окаяно положение.

Ремонтът би трябвало да коства 4 милиона лв.. Обществената поръчка беше спряна през 2014 година от тогавашния длъжностен министър на спорта Евгения Раданова, защото сумата беше 40 милиона лв..

„ Ще се прави ремонт на покрива и стените. Те ще са на стойност 3 милиона лв. ”, сподели пред Нова ТВ изпълнителният шеф Борис Тодоров.
Тепърва стартира да се мисли по какъв начин ще упражняват спортистите. „ Ще се прави график. Ще създадем по този начин, че ледът да не пострада, с цел да могат децата да упражняват ”, увери той.

„ Тренировъчният развой би трябвало да се резервира, с цел да не загубим 800 деца, които спортуват тук. Имаме и международни шампионати, както и доста надпревари ”, заяви един от треньорите. „ Мисли се за вид спортистите да упражняват и на пързалката на „ Славия ”, сподели още изпълнителният шеф.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР