След 33 години датската футболна легенда Франк Арнесен се връща

...
След 33 години датската футболна легенда Франк Арнесен се връща
Коментари Харесай

Франк Арнесен беше назначен за технически директор на Андерлехт

След 33 години датската футболна легенда Франк Арнесен се връща в Андерлехт, където направи име като футболист, само че към този момент като механически шеф, оповестява формалният уебсайт на клуба.

Арнесен направи съществено име в Европа точно като футболен началник и е бил отпред на клубове като ПСВ Айндховен, Тотнъм, Челси, Хамбургер ШФ, Металист (Харков) и ПАОК (Солун). Той играе за гранда от Брюксел от 1983-а до 1985-а година, като записва 50 мача и 15 гола. Като участник на Европейското състезание през 1984-а година във Франция с датския народен тим прави толкоз положително усещане, че го слагат в идеалния тим на шампионата паралелно до Мишел Платини и Жан Тигана. След това се мести в ПСВ Айндховен- неговият финален тим в кариерата.

Спортният шеф Мишел Вершурен го показа пред тима и треньорите и му пожела да реализира триумфите, които е имал на позициите в предходните си тимове. Преди няколко дни за старши треньор беше назначен холандеца Фред Рутен. В момента Андерлехт е на 5-о място в белгийската Първа дивизия с 34 точки и закъснение от 14 точки от водача Генк след 21 изиграни кръга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР