След 31 май повечето бежанци ще бъдат пренасочени към Северозападен,

...
След 31 май повечето бежанци ще бъдат пренасочени към Северозападен,
Коментари Харесай

Ще има допълнителни вагони за извозване на бежанци по региони: ДАБ

" След 31 май множеството бежанци ще бъдат пренасочени към Северозападен, Южен и Централен региони. Може би ще има спомагателни влакови композиции и вагони, с цел да се създадат нещо като коридори за транспортиране ". Tова съобщи на брифинг председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева.

 

Според нея продължава наклонността от последните дни украинските жители да напущат България. " Същият развой се следи в Полша, Румъния и Молдова. Част от бежанците вършат опити да стигнат до елементи от Украйна, които са спокойни. Други групи не престават към Италия, Испания, Турция и Централна Европа ", акцентира тя.

 

" Екипи от анкетьори на много ведомства обикалят хотелите на бежанците - във Варна са 27 индивида, в Бургас са 34 индивида, в Добрич е минимален. Повечето хора избират да останат в хотела, в който са настанени. 34 дами към този момент са си намерили работа в Балчик. Хотелите на първа линия във Варна желаят настанените украинци да си заминат от 31 май ", уточни шефът на ДАБ, съобщи Нова тв.

 

По думите й 38 хотела са декларирали предпочитание да вземат участие в новата стратегия за настаняване. До момента страната са напуснали 2987 души.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР