След 31 май повечето бежанци ще бъдат пренасочени към Северозападен,

...
След 31 май повечето бежанци ще бъдат пренасочени към Северозападен,
Коментари Харесай

Председателят на Агенцията по бежанците: Ще има допълнителни вагони за извозване на бежанци по региони

След 31 май множеството бежанци ще бъдат пренасочени към Северозападен, Южен и Централен региони. Може би ще има спомагателни влакови композиции и вагони, с цел да се създадат нещо като коридори за транспортиране. Tова съобщи на брифинг председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5496
Според нея продължава наклонността от последните дни украинските жители да напущат България.

" Същият развой се следи в Полша, Румъния и Молдова. Част от бежанците вършат опити да стигнат до елементи от Украйна, които са спокойни. Други групи не престават към Италия, Испания, Турция и Централна Европа ", акцентира тя.

" Екипи от анкетьори на много ведомства обикалят хотелите на бежанците - във Варна са 27 индивида, в Бургас са 34 индивида, в Добрич е минимален. Повечето хора избират да останат в хотела, в който са настанени. 34 дами към този момент са си намерили работа в Балчик. Хотелите на първа линия във Варна желаят настанените украинци да си заминат от 31 май ", уточни шефът на ДАБ. 

По думите й 38 хотела са декларирали предпочитание да вземат участие в новата стратегия за настаняване. До момента страната са напуснали 2987 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР