След 31 май, което е обявеният край на програмата, която

...
След 31 май, което е обявеният край на програмата, която
Коментари Харесай

Ирена Георгиева: За бежанците ще се разчита основно на държавни бази

След 31 май, което е оповестеният завършек на програмата, която работи сега, ще се разчита главно на държавните бази.

Това изясни пред Българска национална телевизия Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма в отговор на въпроса какво ще се случи с настаняването на бежанците у нас.

Към момента са обследвани 680 жилища, там биха могли да бъдат настанени към 20 000 души. 57 500 са настанени в хотелите сега, изясни Георгиева.

Програмата в този тип надали ще продължи, само че разновидността да се употребява помощта на хотелиерите съществува. Държавата има ангажимент, към всички, които демонстрират грижи и филантропична помощ. Дали ще продължим да плащаме по 40 лева, не е конкретизирано все още. Измина първият цикъл на разплащането. 10,5 милиона с Данък добавена стойност са разплатени все още. Платен е интервалът 24 февруари - 31 март. По решение на Министерски съвет се заплаща месец за месец, с цел да могат да се верифицират нощувките, сподели още зам.-министърът.

Очакваме динамичен летен сезон, разяснява Георгиева. В началото на годината започнаха ранните резервации с доста добър ритъм, от средата на месеца още веднъж следим нараснал интерес на туристите за почивки в България, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР