След 30-годишно преследване най-търсеният мафиотски бос е арестуван. Става въпрос

...
След 30-годишно преследване най-търсеният мафиотски бос е арестуван. Става въпрос
Коментари Харесай

Да хванеш пистолет на 14: най-търсеният бос на мафията е арестуван след 30 години преследване

След 30-годишно гонене най-търсеният мафиотски необут е задържан. Става въпрос за Матео Месина Денаро. Той е бил закопчан в Палермо, до момента в който получавал здравна помощ Твърди се, че той е на върха на мафиотската формация Коза Ностра.

Мафиотът е наказан в негово неявяване на пожизнен затвор поради голям брой убийства. Сред тях са покушенията против антимафиотските прокурори Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 1992 година, както и смъртоносните бомбени офанзиви в Милано, Флоренция и Рим.

Денаро е упрекнат също в отвличането, изтезаването и убиването на 11-годишният наследник на различен мафиот, който става предпазен очевидец на прокуратурата в Италия.

„ Това е голяма победа за страната ни “, съобщи министър председателят на Италия Джорджа Мелони.

„ Диаболик “ и „ Кльощавият “ – това са прякорите на известния мафиотски необут.

Матео Месина Денаро е роден в Сицилия, в мафиотското семейство на Франческо Месина Денаро прочут още като Дон Чичио. Той е бил глава на Мафиотската комисия в район Трапани в Италия.

Матео стартира да употребява огнестрелно оръжие на 14 години, а първото си ликвидиране прави на 18. До този миг му се приписва гибелта на минимум 50 души.

Денаро постоянно е описван като безсъвестен плейбой и мафиот.

Той поема „ фамилният бизнес “ след гибелта на татко му и съумява да сплоти всички мафиотски семейства в Трапани. Говори се, че управлява група от най-малко 900 мъже.

Парите на мафиотското семейство идват по обичайния метод – рекет. Местните бизнеси би трябвало да заплащат такса за защита. Отделно пренасочват средства и от локални бизнеси в строителството, защото фамилията му има няколко пясъчни мини. Намесен е и в интернационалната търговия на дрога.

Въпреки това Денаро изкарва пари и по почтен път – той е собственик на акции в известна верига сицилиански супермаркети и е производител на маслини и зехтин.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР