След 30-годишно чакане Ливърпул е на път да сбъдне голямата

...
След 30-годишно чакане Ливърпул е на път да сбъдне голямата
Коментари Харесай

Ефектът Клоп: как "Ливърпул" се превърна в един от най-скъпите отбори в света

След 30-годишно очакване " Ливърпул " е на път да сбъдне огромната си фантазия и да победи с купата в Англия. Водени от Юрген Клоп, мърсисайдци извървяха дълъг път от тим, който не успяваше даже да се класира в топ 4, до водещ състав в последните години и сегашен притежател на Шампионската лига.

Невероятното показване на " Ливърпул " в последните два сезона се добавя и от обстоятелството, че тимът бързо се трансформира във втория най-скъп в света сега. Според класацията на European Football Index " Ливърпул " отстъпва само на " Манчестър сити " като стойност на играчите, само че е пред " Реал " (Мадрид), " Барселона " и ПСЖ.

Забележително е, че за пет години откогато Юрген Клоп води състава, цената му се е покачила от 312 милиона паунда до впечатляващите близо 1.1 милиарда.

Това е растеж от 243 %. При това в този интервал " Ливърпул " похарчи огромни суми само за вратаря Алисон Бекер и централния защитник Върджил ван Дайк.



Всички останали футболисти покачиха доста равнището си, откогато техен управител е Юрген Клоп. Показателен е образецът с левия бранител Андрю Робъртсън, който беше платен за 8 милиона паунда през 2017 година, а сега е оценен на 80 милиона евро.

Друг от титулярите - Трент Александър-Арнолд, излезе от школата, а сега цената му е 110 милиона евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР