След 30 години съм удовлетворен, че младите хора, които бяха

...
След 30 години съм удовлетворен, че младите хора, които бяха
Коментари Харесай

Октай пред ФАКТИ: Първото правителство на мафията беше на Беров

След 30 години съм задоволен, че младежите, които бяха в митингите схванаха лъжата на по този начин наречения " преход ", схванаха лъжата на тези 30 години. Още от Кръглата маса, техните родители, които бяха по площадите 90-та - 91-ва година в големите манифестации, са били излъгани от всички, които са имитирали, че са техни водачи като водачи на десни планове в кавички и по този начин нататък и по този начин нататък и най-сетне разбрахме, че цялата политическа класа в Народното събрание са част от статуквото. Това сподели в студиото на ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай.

" След идването на Горбачов в България '85 година и срещата му с Тодор Живков започнаха към този момент да се построяват по този начин наречените неофициални организации в България за подготовка на перестройката и в България. Така се родиха доста организации и когато падна Берлинската стена на девети, на другия ден Българска комунистическа партия се събраха в Плевен и си направиха вътрешен прелом, сваляйки Тодор Живков. Хора като Луканов, който отговаряше за бъдещето политико-управленческо държание и коридори в страната, Александър Лилов, който отговаряше за преформатирането на Българска комунистическа партия в социалистическа партия и хора като Любен Гоцев пък да дават отговор за всичките силови структури в страната за надзор върху всички тези процеси в страната.

Исторически потвърдено е хора като Анжел Вагенщайн, Чавдар Кюранов, Велислава Дърева отиват в жилището на лекар Желев, тогава минава за отстъпник, и вземат решение той да започва плана Съюз на Демократичните Сили и по този начин към старите партии, които 44-та година са представлявали Отечествения фронт и по-късно били репресирани, техните наследници проведоха към Желев структурата Съюз на демократичните сили ", сподели Осман Октай.

" Това е втората част от подмяната, за която приказва господин Октай. Прекалено бързото възобновяване на по този начин наречените остарели обичайни партии, което нямаше по какъв начин да се случи на процедура, в случай че не беше квалифицирано авансово. Както бяха готови значително, в случай че не задачите по този начин наречени неофициални организации като Дружество за глас и перестройка, като Независимото сдружение за правата на индивида, без Илия Минев, несъмнено, след това хората след него и по този начин нататък, като студентските сдружения на Кошлуков, то най-малко водачите им бяха избрани от Комунистическата партия преди 10 нември. Първата част е самата Кръгла маса. Тя беше изкопирана от Полша - договарянията на " Солидарност " с техния комунистически режим, само че без да имаме полската история, без да имаме " Солидарност ", стачките, Валенса, който също се оказа сътрудник на тяхната Държавна сигурност ", сподели журналистът и издател Калин Манолов.

" На Кръглата маса Комунистическата партия разговаряше със себе си. Тя по тази причина я направи. Опозицията доста неопитна, наивна с частично сложени водачи одобри това като някакъв метод за легитимация, а в действителност те по-скоро легитимираха като някакви изменени нови хора непроменените и до момента комунисти. Най-важното което е в действителност - подмяната, която направи така наречен кръгла маса - тя изкова едно към момента настоящо и доста постоянно употребявано разбиране във време на политическа рецесия - по този начин наречения " народен консенсус ". Кръглата маса вмени на Националния консенсус съвсем чудотворни благоприятни условия, а това е нещо, което не значи нищо. Това е разбиране, което може да се изяснява единствено с други понятия и тези понятия постоянно включват в себе си умереността, което пък значи от своя страна, че в случай че всички са умерени в един миг се оказват прави и когато всички са отговорни, няма защо да се поема виновност, предишното се зачертава, то на процедура се не помни все едно, че в никакъв случай не е съществувало. Палачи и жертви се прегръщат и нещата потеглят в нова посока, което в никакъв случай в човешкия живот и човешката история не се е случвало, не се случи и след 10 ноември 89-та година в България ", сподели Манолов.

" '91 година на изборите за 36-о Народно събрание, аз бях в мощни позиции в Движение за права и свободи - заместник-председател междупартийни връзки и организационни въпроси, Централният съвет одобри решение незабавно след изборите, когато бяха излъчени 3 обединения (СДС победи и влязоха в Народното събрание, отпред с Вили Димитров 110 народни представители, Българска социалистическа партия (БКП) имаха 106, Движение за права и свободи - 24) в отсъствието на Доган. А точно - коалиция единствено и само в мандата на 36-ото Народно заседание със Съюз на демократичните сили и изискването за сключването на съдружно съглашение за ръководството със Съюз на демократичните сили е искане за възбрана на комунистическата партия на Българска социалистическа партия .

След като във всички други страни бяха закрити, в това число Комунистическа партия на Съветския съюз, беше най-нормалното нещо да се извърши това изискване. Обаче какво се случи: преди да има държавно управление приказваме със Съюз на демократичните сили, схващат се Ахмед Доган и Филип Димитров да водят договарянията на 4 очи. След няколко дни Доган ми сподели: „ Аз бях на среща в резиденцията на Тодор Живков “, а той под домакински арест тогава. Още след тази среща държанието на Доган радикално се промени. Нямаше съдружно съглашение сред Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи. Тогава му подредиха на Доган. Тогава отидох при Желев и му споделих, че не може без съдружно съглашение. Разказвам за тези срещи, тъй като очевидно и те бяха готови да няма съглашение. Аз тогава им споделих: „ Вие ще бъдете свалени до 1 година “ и по този начин стана.

Какво се случи обаче след това – Българска социалистическа партия взе мандата за сформиране на държавно управление. В кабинетите на Желев през координацията на военачалник Андреев и неговите се водеха договарянията за сформиране на кабинета на Беров с мандата на Движение за права и свободи. През цялото време ние от Движение за права и свободи вярвахме, че този мандат няма по какъв начин да се осъществя. Когато на 30-и декември Беров показа в Народното събрание структурата на кабинета и министрите, четири часа не се гласоподава и няма период, който да приключи, че не се получава гласоподаване на кабинета. Тогава влиза в нашата стая Петя Шопова, юрист тогава на Луканов, и споделя: „ господин Доган, индивидът си е у дома и ви чака на телефона “. Доган звънна и след този телефон диалог той се обърна и сподели: „ Г-н Октай, ти не вярваше, че ще мине кабинета, в този момент излез да видиш зала Запад по какъв начин Българска социалистическа партия депутатите гласоподават. “ И единствено след този телефонен диалог от зала Запад, отпред с Жан Виденов слязоха 83-ма депутати и гласоподаваха за държавно управление на Беров. 23-ма отцепници, отпред с Мичковски, Луджев, от квотата на „ Подкрепа “. Тогава влиза Доган в парламентарната група на Движение за права и свободи и споделя: „ Това е исторически късмет да се легитимираме и ставаме национална партия, може ли ние да не гласуваме за нашия мандат? “ И по този метод той изнасили, жестоко казано, групата, с цел да си гласоподават за своя мандат и стана първото държавно управление на мафията, през което се сътвори групировката Г-13 на входа, на изхода на всички държавни предприятия ", описа Октай.

" И след това множеството държавни управления, без това на Костов, бяха все държавни управления на мафията. В края на юни, когато самият Борисов се чудеше дали ще изкара юли, се стартира още веднъж същия модел по същия метод и със същите играчи, въпреки и не физически - точно да има такова едно програмно държавно управление на националното избавление, което да бъде с избран мандат, то да извърши избрана работа, подкрепено от всички – тъкмо този модел на Беров. Той непрестанно повтаряше, че извършва програмата на Съюз на демократичните сили, че това в действителност е продължение на държавното управление на Съюз на демократичните сили. Той излизаше от екипа на синия президент и по този начин нататък. И въобще цялата агитация тогава на това държавно управление, което по-късно Ренета Инджова назова „ държавно управление на мафията “ беше ориентирана към това, че са приемници, продължители, спасители. Това се пробваха да създадат ГЕРБ преди да им хрумне гениалната концепция да предложат план за конституция, посредством който, както обича да споделя Борисов, да тупат топката, тъй че да няма служебно държавно управление на Радев в този парламент. И аз съм сигурен, че този модел общо взето в такива обстановки на множеството политици, които към този момент по този начин имат опит, ще се пробват да го пробутват, тъй като е някак си повсеместен, получава се. Независимо от съответните играчи, цялата система работи - първо смъкват ръководителя на Народното събрание, както стана 1992 година със Савов, по-късно 2005 година смъкнаха Герджиков преди да свърши мандата на Национална движение „Симеон Втори". Това беше поради „ Булгартабак “. Цепят на дребни части от парламентарните групи, както в този момент направи ГЕРБ с тези 6-7 души от Българска социалистическа партия ", разяснява Манолов.

Целия диалог гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР