След 30 години чакане Уотфорд постигна победа с 2:1 срещу

...
След 30 години чакане Уотфорд постигна победа с 2:1 срещу
Коментари Харесай

След 30 години чакане – Уотфорд нажили Арсенал

След 30 години очакване Уотфорд реализира победа с 2:1 против Арсенал, откакто „ стършелите “ направиха и поврат в срещата, в която изоставаха с 0:1 след първото полувреме. „ Артилеристите “ направиха доста съществени пропуски пред вратата на Еурелио Гомеш, а в заключителните секунди на срещата позволиха гол в своята врата.

Маркос Силва записа първа домакинска победа отпред на Уотфорд на „ Викъридж Роуд “ от началото на сезона и първи триумф против Арсен Венгер във Висшата лига.

Мохамед Елнени насочи отдалечен удар в 29-та минута, само че неопределено настрана от вратата на Еурелио Гомеш.

„ Артилеристите “ поведоха в резултата в 39-та минута, когато Гранит Джака центрира от корнер в наказателното поле на Уотфорд, където Пер Мертезакер надскочи Том Клевърли и изпрати топката във вратата на Еурелио Гомеш.

Гранит Джака насочи отдалечен удар в 43-та минута, само че Гомеш плонжира и избави. Няколко секунди по-късно се откри отлична опция пред Ектор Бейерин, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Уотфорд, само че стреля неопределено в навън.

Гранит Джака насочи нов отдалечен удар в 44-та минута, само че Гомеш избави рутинно.

Арсенал изпусна отлична опция да удвои своята преднина в 65-та минута, когато Месут Йозил изведе Алекс Иуоби на чудесна позиция, а той шутира, само че Еурелио Гомеш съумя да избави.

Месут Йозил излезе самичък против Еурелио Гомеш в 69-та минута, само че ударът му бе избавен от вратаря на Уотфорд.

Съдията Нил Суорбрик свири дузпа за Уотфорд в 70-та минута, откакто Ектор Бейерин препъна Ричарлисон в наказателното поле на Арсенал. Наказателният удар бе осъществен от Трой Дийни в 71-та минута, който по този метод изравни резултата.

Уотфорд бе покрай това да направи цялостен поврат в мача в 83-та минута, когато Етиен Капу стреля, топката рикошира в тялото на Пер Мертезакер и се спря в левия дирек на вратата на Петър Чех.

Пред Андре Карийо се откри пространство в 83-та минута и той стреля от границата на наказателното поле на Арсенал, само че изпрати топката над напречната греда на вратата на Петър Чех.

Уотфорд стигна до успеха във втората минута на добавеното време на срещата, когато след центриране в наказателното поле на Арсенал Петър Чех не се намеси по най-хубавия метод. Топката стигна до Том Клевърли, който не пропусна да вкара в опразнената врата и да донесе успеха на Уотфорд.

След този успех Уотфорд се изкачи на четвъртото място в класирането с 15 точки, до момента в който Арсенал е шести с 13 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР