След 3-месечен блокаж, Столичният общински съвет си избра председател – Цветомир

...
След 3-месечен блокаж, Столичният общински съвет си избра председател – Цветомир
Коментари Харесай

Цветомир дръпна стола под Бони

След 3-месечен блокаж, Столичният общински съвет си избра ръководител – Цветомир Петров от обединението “Продължаваме смяната – Демократична България – Спаси София ”.  Той беше определен с 47 гласа “за ”.

Съгласно реализирана сделка, той ще заема поста до юли.

“Ще позволим и на администрацията на кмета да стартира да извършва пълноценно дилемите си. Благодаря за избора! Ще работя неуморно, с цел да го трансформира в доверие ”, сподели Петров.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия и някогашен претендент за кмет Ваня Григорова не е взела участие в днешния избор на ръководител на съвета.

“Постигнахме съглашение за един по-широк консенсус. Направихме всички крачка напред за разрешаване на рецесията в Столичен общински съвет ”, разяснява Вили Лилков от Синя София.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация отхвърли постът да е ротационен:

“Това е просто, административно превъзмогване на една спънка и нищо повече. Сглобки няма, няма да приказваме за цени ”, добави Контрера.

Кой е Цветомир Петров

Петров е роден на 5-и юни 1990 година в София. През 2009 година приключва Професионалната гимназия по телекомуникации. Висшето си обучение приключва в УНСС, където придобива бакалавърска степен по “Публична администрация ”, а по-късно става и магистър по “Управление и администрация ”. Владее доста добре британски език, оповестиха от Столичната община.

През 2009 година е Ръководител екип Credit Control в CableTel, където управлява екипа при подготовка, образуване и събиране на вземания при просрочени отговорности. В интервала 2010-2011 година заема длъжността „ управител екип “ в С.Г. Груп ООД. От 2011 до 2013 година е маркетинг съветник на “Кенвело България ” ЕООД. От 2013 до 2015 година е районен представител за град София, ISDR (Independent Sitetalk Deals Representative), ISCR (Independent Sitetalkcashback Representative) на The Opportunity Network Ltd., където приготвя, провежда, развива и управлява цялостната комерсиална политика на компанията. Осигурява положителното действие на системата за осъществяване на поръчките, като при нужда обезпечава образование, поддръжка и мотивация, както и спазването на административните услуги. Изготвя проект за пътуванията из региона, като внимава най-важните обекти да получат нужните покрития и да осъществя нови благоприятни условия за бизнес.

За интервала 2015 – 2018 година е специалист в регионалната администрация на София област, където провежда и управлява работата на деловодството, цялостното материално механически застраховане на администрацията и осъществяване на процедури по Закон за обществените поръчки. От 2018-а до 2021 година е основен специалист в Министерството на околната среда и водите, като активността му е ориентирана към правене на всички типове актове и одобряваните с тях документи, свързани с подготовка, пускане и осъществяване на процедури за възлагане на публични поръчки по реда на Закона за публичните поръчки (ЗОП); присъединяване в комисии за разглеждане, оценка и класиране на постъпили предложения по публични поръчки; осъществяване на всички дейности планувани в Закон за обществените поръчки след привършване на договора; окомплектоване, архивиране и списък на досиета на поръчките.

От есента на 2022 година става част от Политическа партия “Продължаваме смяната “. През октомври 2023 година е определен за общински консултант в Столичния общински съвет от МК “ПП-ДБ-Спаси София “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР