След 3 години съдебни битки: условна присъда за насилие получи

...
След 3 години съдебни битки: условна присъда за насилие получи
Коментари Харесай

Мъж, пребивал жени, получи условна присъда. Една от тях разказа пред БНТ за ужаса от насилието

След 3 години правосъдни борби: условна присъда за принуждение получи мъж, пребивал жена. И освен една: има сигнали от няколко дами, които някогашен водач на МВР-болница е биел редовно. Само една от тях обаче се е осмелила да го съди.

Пред Българска национална телевизия тя приказва за дългия път на правораздаването. Нейният роман, фрагментите с насилието върху нея са тежки и оставят мощен отпечатък.

В този час някой някъде бие индивида, който самичък е избрал за собствен сътрудник. На всеки 30 часа една жена е убита. Но това е статистика за Аржентина. България няма такава. Тук знаем единствено, че за 3 месеца 8 дами са убити от мъжа си. Поне 8.

" Първоначално беше сияен, влюбчив, изобщо не можеш да кажеш, че такова нещо ще се отключи в него. Започна да ме рита, аз бях в безпомощно положение. Само помня гласа му, който споделя: " Спокойно, знам по какъв начин да те удрям, тъй че да не ти проличава. " Накарах да ме снимат с телефон, още до момента в който са ми пресни раните. Да имаме илюстративен материал, в случай че някой не ми има вяра ", споделя Мила Пейкова.

Медицинското умозаключение е половин страница - контузии от главата до петите. Но съгласно експертизата в прокуратурата това е лека телесна щета.

" Едва ли не ме изкарват, че нищо не ми се е случило. Разбирам, че не съм индивидуален случай, а това става редовно и тъй като всички са си мълчали до момента, то е бивало потулвано ", споделя Мила.

Прокуратурата не може да образува дело против него, точно тъй като контузиите се водят лека телесна щета. А в това време мъжът пребивал и други дами. Поне 3 дами, против които е употребявал юмруците си. От другия метод, по който е пребивал всички тях, наподобява, има едно общо нещо.

" Че първо ни е свалял звездите и постоянно е бил благ, внезапно е полудявал без причина и че ни е биел, в техният случай ги е държал заключени ", споделя Мила.

От всички тях само Мила стартира дело против него. Макар че индивидът, който я е пребил е предложил различен излаз.

" Да кажа, че сама съм се пребила и по този начин нататък ", сподели Мила Пейкова.

Избира дългия път на правораздаването. Месеци наред чака специалист да се произнесе могат ли фотосите да се употребяват като доказателство или не.

" Той предишния път се извини и сподели: " Само още малко време ми остава и съм подготвен. " Два пъти към този момент се отсрочва делото за това ", споделя Мила.

Според районния съд закъснение няма. И делото, стартирано февруари предходната година, се е водило в рационален период. Днес след три години вървене по прокуратури и съдилища, делото завърши. Условна присъда, която планува 1 година затвор при последващо нарушение.

" Радвам се, че това завърши. Радвам се, че това дело не съм го водила единствено за мен, а за всички негови жертви, които не е редно да остават безмълвни ", споделя Мила Пейкова.

Някои от дамите, пребити от същия мъж, мълчат от боязън. Други влязоха в психиатрия. Трети избират да почакат за правораздаване... в рационален период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР