След 3 години разследване делото срещу бившия шеф на Комисията

...
След 3 години разследване делото срещу бившия шеф на Комисията
Коментари Харесай

След 3 години разследване тръгва делото срещу бивш шеф на КЕВР

След 3 години следствие делото против някогашния началник на Комисията за енергийно и водно контролиране Ангел Семерджиев потегля в съда. Той е обвинен в длъжностно закононарушение.

На разпоредително съвещание във вторник спецъсъдът е решил, че процесът може да стартира.
Семерджиев е обвинен, защото през 2011 година не е подхванал дейности по тъжба на частното сдружение " Овъргаз " против отвод на " Булгартрансгаз " да му даде достъп до преносната мрежа. Заради безмълвния отвод на държавната компания, " Овъргаз " подаде тъжба пред Европейската комисия. В отговор на " Булгартрансгаз " бе наложена глоба от над 200 млн. евро.

Според прокуратурата от бездействието на Семерджиев са можели да настъпят немаловажни нездравословни последствия: " дестабилизиране на газовия пазар посредством опазване на монопола на " Булгартрансгаз " в кратковременен проект, както и риск от налагане на наказания на Република България от Европейската комисия ".

Процесът против Семерджиев би трябвало да стартира на 28 октомври с разпит на четирима очевидци.

Това не е единственото следствие против някогашния началник на КЕВР. В градската прокуратура на София имаше дело поради съмнения, че той е облагодетелствал търговец на ток. Това преди повече от 5 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР