След 3 г. разследване и съдебно дело по аферата Суджукгейт

...
След 3 г. разследване и съдебно дело по аферата Суджукгейт
Коментари Харесай

Колко са били и колко струват колбасите за подкуп по делото Суджукгейт?

След 3 година следствие и правосъдно дело по аферата " Суджукгейт " ще има нова експертиза за цената на суджуците, които очевидецът против някогашния народен представител Живко Мартинов твърди, че е бил изнудван да създаде. Това стана ясно на следващото съвещание по процеса, предава 24 часа.
" Суджукгейт " пред неуспех в съда поради показанията на главния очевидец
Обвиняемият за данъчни измами Антон Проданов през цялото дело твърдял пред прокуратурата и съда, че суджуците, пастърмата и филето, които е правил за Мартинов, са създадени в интервала 2012 - 2013 година, както е записано в обвинителния акт.
Документи по делото обаче го уличават в неистина, тъй като по това време той не е имал завод за произвеждане на месо. Това сложи прокурорите в деликатна обстановка и те желаеха обвиняването против Мартинов да бъде променено в края на делото, което ще завърши през юли.
В него към този момент са записани нови дати, на които Антон Проданов твърди, че е предавал суджуци на някогашния народен представител под напън. Вече споделя, че това се е случило 4 пъти - през февруари и ноември 2011 година, както и през януари и февруари 2012 година Справка от организацията по храните демонстрира, че Проданов е бил наемател на цехове за месо до ноември 2011 година и по-късно няма записана такава активност.
Остава тайнственост по какъв начин ще се потвърди, че е произвеждал суджуци и ги давал на Мартинов през януари и февруари 2012 година Експертизата за цената на суджуците е 36 хиляди лева, колкото са коствали през 2012 година, а в този момент ще се изготви нова, с цел да се покаже каква е била цената им година по-рано.
За разминаването в датите на предаването на суджуците Проданов упрекна сътрудник на ДАНС от Добрич, които му споделили какво да напише в обясненията си.
Съдът разпита Явор Димитров от службата, който е разпитвал Проданов. Димитров отхвърли да е имало интервенция в това, което Проданов ще свидетелства.
Въпреки че се води очевидец на прокуратурата, Антон Проданов беше задържан за данъчни измами през 2019 година и лежа няколко месеца в ареста. Разследването е на Специализираната прокуратура и още продължава.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР