След 3 дни издирване от полицията, собственик на депото за

...
След 3 дни издирване от полицията, собственик на депото за
Коментари Харесай

Собственикът на депото в Дупница сам се предаде в полицията

След 3 дни търсене от полицията, притежател на депото за боклуци под моста на автомагистрала "Струма “ в Дупница, самичък се съобщи в полицията. Точно в 13 часа в петък той влезе в полицейското ръководство, съпроводен от юриста си и отхвърли всевъзможен коментар по случая.
На Кольо Илиев мигновено е наложена мярка за задържане в период от 24 часа, само че поради влошеното му здравословно положение той ще бъде настанен в болница.
"Според показаните документи Илиев се нуждае от профилирани медицински грижи. Той ще бъде вкаран в болница, където ще бъде под непрекъсната полицейска защита ", разясниха стартирани със случая.
В продължение на три дни продължи издирването му, като на място във компанията му бяха екоминистърът Емил Димитров и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. От Илиев обаче нямаше и диря, тъй като беше излязъл в болничен. До него не съумяха да доближат и чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник, които трябваше да му връчат акт за складирани боклуци под моста на автомагистрала "Струма ". Именно поради сходно нарушаване от страна на Илиев избухна пожар през месец август предходната година, който нанесе вреди за стотици левове на оборудването.
Под управлението на Районна прокуратура – Дупница, се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 353б, ал.1 от Наказателния кодекс – ръководство на боклуци не по открития ред, с което е основана заплаха за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.
На 5 февруари при профилирана интервенция и в наличие на всички контролни органи в региона на Дупница, до комерсиално сдружение "Феникс Дупница " ООД, са били открити боклуци от разнородни материали с непостоянен все още тип и генезис, оповестяват от Апелативната прокуратура. Към сегашния миг е осъществен оглед на местопрестъпление, претърсени са два адреса, разпитани са очевидци, конфискувани са документи и проби от отпадъка. Вече е спряна и активността на компанията, а специалисти от РИОСВ-Перник, запечатаха оборудванията за преправка на отпадъците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР