След 26 години членство от днес Русия вече не е

...
След 26 години членство от днес Русия вече не е
Коментари Харесай

Русия вече не е част от Съвета на Европа |

След 26 години участие от през днешния ден Русия към този момент не е част на Съвета на Европа. Това реши Комитетът на министрите на интернационалната организация поради продължаващите военни дейностите на Русия в Украйна. 

Действията на Русия са в прорез с правилата на Съвета на Европа. В Устава на организацията се показва, че всяка страна членка би трябвало да съблюдава правилата на правовата страна, на зачитането на човешките права и фундаменталните полезности. 

Правата за участие в Съвета на Европа на Русия бяха краткотрайно отнети през февруари заради нахлуването й в Украйна. Тогава от интернационалната организация приканиха Москва да приключи военните си дейности в Украйна. Но откакто Русия не изтегля силите си, интернационалната организация взе същественото решение и приключи участието й.

Също по този начин вчера правителството на Руската федерация осведоми генералния секретар на Съвета на Европа за отдръпването си в сходство с Устава, както и за желанието си да денонсира Европейската спогодба за правата на индивида.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР