След 25 години интернет ще бъде много по-различен от това,

...
След 25 години интернет ще бъде много по-различен от това,
Коментари Харесай

Колко ужасяващ е интернет на бъдещето?


След 25 години интернет ще бъде доста по-различен от това, което е в този момент
(снимка: CC0 Public Domain)

Организацията „ Интернет списък ” сътвори услугата „ машина за напредване напред в бъдещето ” – Wayforward Machine, която демонстрира по какъв начин би изглеждал интернет след две-три десетилетия. Авторите си показват извънредно тъмно бъдеще: нулева дискретност, доста ограничавания и безкрайни опити да се изцеждат пари от потребителите.

Ако отидете на Wayforward Machine и потърсите който и да е уебсайт, прочут през днешния ден, ще се окажете пред прозорец, който ще ви помоли да „ въведете ” своите биометрични данни: пръстов отпечатък или ирисово сканиране. Възможно е преди този момент да ви изиска такса от „ единствено ” няколко десетки $.

Разбира се, планът е симулация, само че – както злокобно предизвестяват създателите – след 25 години може да стане норма, отбелязва. Те са уверени, че през 2046 година интернет ще бъде натоварен с реклама. Криптирането от край до край ще е неразрешено. Популярните уеб сайтове ще желаят много пари, с цел да могат хората да употребяват услугите им.

Големите интернет компании ще са се слели, с цел да станат една мощна и доста авторитетна организация. Информацията от ден на ден ще е скрита зад „ стените ” на частни корпорации. Достъпът до друга информация може и просто да бъде отхвърлен.

Можете сами да отидете на уеб страницата и да опитате да въведете адресите на разнообразни уеб сайтове и портали там. „ Изпробвайте нашата машина за преместване в бъдещето, с цел да изпитате свят, в който достъпът до познания е под блокада ”, се споделя в известие във връзка плана.
още по тематиката
Не сте тревожете – това е единствено симулация; действителните уеб сайтове биват наслагвани с в допълнение пластове от фалшификати на бъдещите ограничавания – искане на такси, разпореждане за сканиране на окото, забрани, предизвестия.

„ Интернет списък ” е учреден през октомври 1996 година от Брюстър Каал – компютърен академик, библиотекар и деятел за интелектуална благосъстоятелност. Организацията е известна със своя списък на старите версии на интернет страниците, както и с „ машина на времето ” за пътешестване обратно в историята на мрежата.

По мотив 25-тата си годишнина, Интернет списък „ ви кани на странствуване напред във времето, през основните моменти, когато знанието стана по-достъпно за всички ”, се споделя в изказване на организацията.

Каал се притеснява, че в случай че до момента интернет е растяла като мрежа за, то в идващите 25 години може да се случи противоположното – мрежата да попадне под превъзходството на стеснен кръг мощни корпорации, които „ поставят ръка ” на международното знание и вършат невероятно да се доверяваме на онлайн ресурсите.

„ Толкова доста от нас се доверяват на мрежата, с цел да намерят предписания, по какъв начин да поправят косачката си, къде да си купят нови обувки. Доверието е може би най -ценният актив, който имаме, и пропиляването на това доверие ще бъде световно злополучие ”, предизвестяват от архива.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР