След 21 часа заседание парламентът окончателно прие Бюджет 2023 рано

...
След 21 часа заседание парламентът окончателно прие Бюджет 2023 рано
Коментари Харесай

След 21 часа спорове: Депутатите приеха Държавния бюджет

След 21 часа съвещание Народното събрание дефинитивно одобри Бюджет 2023 рано тази заран. Заседанието завърши малко преди 6 часа.

Споровете започнаха още с разглеждане на концепцията дали да отпаднат банковите такси за изтегляне от банката, в която получаваме заплати, пенсии и помощи, в последна сметка беше признато с съвсем цялостно болшинство.

Прие се предлагането предприятията и компаниите с над 100 души чиновници да превеждат възнагражденията наложително по банков път.

Парламентът отхвърли концепцията клиентът да има право да не заплати сметката си в заведение, в случай че не получи касова записка.

Народните избраници гласоподаваха и нарастването на заплатите в публичния бранш, това обаче беше провокира нови разногласия в 2 часа след среднощ.

Така парите за Министерство на вътрешните работи и ДАНС са 157 млн. лева, защитата получава 75 млн. лева, Спешна помощ и РЗИ - 30 млн. лева, а Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “ - 25 млн. лева

„ 2 часа е. Предлагам да не позволявате тази подигравка с националното заседание “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

„ Половин час желая изявление, но няма, тъй като на Българска социалистическа партия им се върви на Бузлуджа, Движение за права и свободи да спят. Като сте некомпетентни насрочете съвещания за събота и неделя, с цел да има диспути всъщност. Аз имах няколко оферти “, уточни Ангел Георгиев от „ Възраждане “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР