След 20 години в Германия да се завърнеш в родината,

...
След 20 години в Германия да се завърнеш в родината,
Коментари Харесай

 Българка направи първата ферма за алпаки край Стара Кресна  

След 20 години в Германия да се завърнеш в родината, с цел да създадеш плантация за алпаки. Тази крачка в живота си прави една българка. Сред хълмовете на Пирин и на към 3 километра от село Стара Кресна. По черен път стигаме до необикновената плантация на Младенка Пенчева или както околните я назовават - Мими. Тя основава това място преди година, откакто 20 години живее в най-богатата немска провинция Бавария. В Германия тя работи като теляк и терапевт.

Взима своите 7 алпаки от Германия, а преди седмица се ражда най-новото попълнение в стадото. То се споделя Щастие.

" Така го кръстих. Като го видях сега. Това ми беше първата дума, която пристигна в главата ми “, сподели пред bTV Младенка Пенчева.

" Много им е топло тук. Те са от Перу, където е несъмнено студено и най-интересното е, че раждат дребните единствено на обяд, тъй като на обяд слънцето грее най-силно, а те нямат тази опция да облизват бебетата и когато грее най-силно слънцето, би трябвало това бебе да се изсуши “, уточни тя.

Младенка има и курник. От 160 кокошките в него към този момент са 80.

" Имаме една лисица тук, която ни навестява и най-хубавият петел ни отпътува, за жал. Животът ми беше организиран. Животът ми беше прелестен, тъй като имах любовта на пациентите. Имах всичко. Определено, само че това, което нямах беше здравето, което за жал малко се наруши.

След като изживях един огромен стрес със брачна половинка ми. Трябваше да го прислугвам година и 8 месеца на легло. Бях на границите на нервозен срив. Човек в един миг сяда и се чуди заслужава ли си всичкото това и дали може по някакъв различен метод да изживее живота си, който му остава. Наложи се предходната година да направя интервенция от рак. Лекарите, които я направиха ми споделиха, че ми дават 50% живот. Другото е в Божиите ръце. Алпаките ми дават просто спокойствието и желанието заран да ставам. Аз имам прелестни деца. Големи към този момент, популярност Богу. Прекалено доста ги обичам, с цел да им легна на ръцете, както се споделя, тъй като знам какъв брой е тежко да обичаш някой и той да се стопява пред погледа ти, какъв брой тежко е за теб. И това е нещо, което не бих могла да причиня на децата ми “, споделя Мими.

Тя желае да трансформира мястото в особено освен за себе си.

" Аз съм виждала фамилии. Това желая и тук да създадем, които примерно си взимат децата, които са психологично заболели или са с някаква болест и ги завеждат във фермата и си вършат един уикенд с животните. Хранят се с тях. Хранят животните. Поят ги. Галят ги “, изясни тя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР