След 20 години управление на община Кърджали Хасан Азис вече

...
След 20 години управление на община Кърджали Хасан Азис вече
Коментари Харесай

„Не е знаел каква информация тече към Доган“: Как Хасан Азис беше свален в Кърджали?

След 20 години ръководство на община Кърджали Хасан Азис към този момент не е неин кмет. ДПС обаче остават там на власт, откакто Ерол Мюмюн завоюва локалните избори още на първи тур.

Журналистът Илхан Андай разяснява пред bTV, че Хасан Азис е натрупал много неточности във времето и е бил заобиколен от клакьори. Имало е кавги и към компании и публични поръчки.

„ Има насъбрани негативи на Хасан Азис. Още през август бяхме написали, че ще има огромна и дребна изненада в област Кърджали. Хасан Азис не се вслуша и направи нещо доста скъпо и огромно като предизборна акция. Той беше и при папата, предложения мегазвезда от Турция. Готвеше се за шести мандат, само че Хасан Азис е нямал лоби в София. Не е знаел какво информация тече към Ахмед Доган. И всичко това се стовари като суперизненада за него, само че не и за нас “, разяснява той.

„ Има вяра за повече пари от централната власт за Кърджали, ще се работи в синхрон Кърджали – София. ДПС ще бъде фактор в изпълнителната власт. Очакванията са всичките минуси, насъбрани през последните години, да бъдат преодолени “, съобщи Илхан Андай.

“По време на ръководството на ГЕРБ, имаше злост сред ГЕРБ и ДПС на локална почва и тя рефлектираше върху средствата инфраструктура и обществени действия. Областният град беше губещ. Между самия Хасан Азис и Мустафа Карадайъ има едно съревнование още от младежките години на ДПС, което Карадайъ постоянно е печелил. Имало е план преди време той да бъде юношески водач, а по-късно е стъпил на други трамплини. Ако стартът за Хасан Азис е бил различен, в този момент ръководителят на ДПС можеше да не е Карадайъ, а Хасан Азис “, уточни Илхан Андай.

„ Това рефлектира върху ръководството в Кърджали – за десетки хиляди, освен за града, само че и за селата “, добави той.

Илхан Адай разяснява и че съпредседателят към този момент на ДПС Делян Пеевски е имал основна роля във вота в Кърджали – бил е на терен в основни за партията общини и резултатът е реализиран.

„ ДПС са скромните отличници в тези избори – на база сложени и изпълнени цели, вършат пробив, връщат се община “, съобщи той. „ Стратегията Пеевски вкара О2 в артериите на изборното ДПС “, уточни още Андай.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР