След 20 години правим рестарт на сектор „Водолечение“ в Медицински

...
След 20 години правим рестарт на сектор „Водолечение“ в Медицински
Коментари Харесай

Бившият Спортен диспансер с рестарт на водолечението след 20...

След 20 години вършим рестарт на бранш „ Водолечение “ в Медицински център по рехабилитация и спортна медицина (МЦ " РСМ - I Пловдив " ), заяви шефът на някогашния Спортен диспансер доктор Влатко Глигоров, дм.

Единственото по рода си звено в Пловдив предлага богата гама от лечебни процедури по физиотерапия и рехабилитация. Общинският медицински център разполага с басейн за водна гимнастика, с водни колела, както и с хидромасажна вана и тангентор.

Хидротерапията е подобаваща за лекуване на заболявания на централната нервна система: възобновяване след инсулт и инфаркт, както и при мозъчно-съдова болест. Прилага се при пациенти с детска церебрална парализа, отоневрологични болести, хипертония, исхемична болест на сърцето (ИБС), болести на периферната нервна система: радикулити, плексити, неврити, полиневрити и възобновяване след фрактури, луксации при деца и възрастни, както и при травми и скъсване на ставни връзки.

За пациентите е оборудван нов кабинет за балнеолечение. В близко бъдеще ще проработи и спомагателен кабинет - за бързо възобновяване на спортисти посредством използване на текар терапия и на криотерапия, както и комбинирани процедури на термо- и балнеолечение, в това число и профилирани душове.

Това е следващата активност на новото управление на някогашния Спортен диспансер. През последните 9 месеца шефът доктор Влатко Глигоров, дм и неговият екип съумяха да извадят Центъра от забвението и демонстрираха, че няма невъзможни неща, стига да има предпочитание и професионален метод.

Благодарни сме на Община Пловдив за поддръжката и се надяваме, че тя ще продължи и за напред, с цел да имат спортистите и жителите още веднъж актуален, съвременен и работещ Медицински център по рехабилитация и спортна медицина.

За спомагателна информация обадете се на регистратурата: 032/644049 и 032/643902.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР