След 20 години Франция отново e с олимпийска титла във

...
След 20 години Франция отново e с олимпийска титла във
Коментари Харесай

Габриела Пападакис и Гийом Сизерон, които след 20 години върнаха Франция в играта  

След 20 години Франция още веднъж e с олимпийска купа във фигурното пързаляне. Причините за това са две и имат имена. Това са Габриела Пападакис и Гийом Сизерон , които се пребориха за златото тъкмо 20 години след триумфа на Марина Анисина и Гуендал Пейзера на Олипиадата в Солт Лейк Сити.
 Реакцията на Пападакис, когато оповестяват, че те са носители на златото
„ Чувствам се изцяло нереално “, сподели след успеха Пападакис. „ Не си припомням доста какво тъкмо се случи на леда. Сякаш времето беше спряло “, сподели сътрудникът й Сизерон.

С резултата си на олимпиадата те усъвършенстваха личния си международен връх от 226.61 точки от съревнование от веригата Гран при в Япония през 2019 година. И това не се случва за първи път, тъй като след въвеждането на новата система за оценяване във фигурното пързаляне през 2004 година, те усъвършенстват общо 29 върха.
 Те поведоха след ритмичния танц също с нов международен връх от 90.83 точки
Четирикратните международни и петкратни европейски първенци се завърнаха триумфално на интернационалната сцена в края на предишния септември, след 20-месечна пауза поради пандемията, печелейки три надпревари.

„ Минахме през разнообразни стадии на страсти през този интервал от време и трябваше да подновим задачите си, с цел да създадем нова динамичност “, сподели Пападакис през януари 2021 година
 Двамата упражняват дружно от деца
Габриела и Гийом се познават от деца. Израснали са във Франция и първата, която ги събира за фигурното пързаляне, е майката на Габриела – Катрин. Двамата упражняват дружно и като юноши, а първият им дебют в „ надпреварите за огромни “ е през 2013 година

Двамата се местят да упражняват в Канада и през 2015 година печелят първото си огромно съревнование като стават европейски първенци.
 С олипийските медали от Пекин
По време на спирането на спортната им активност поради пандемията Сизерон разгласява книга, озаглавена „ Моята най-голяма победа “, в която за първи път разкрива по какъв начин приемането на обстоятелството, че е хомосексуален, му разрешава да стигне до по-добри достижения в спорта.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР