След 20.00 часа вечерта светлината на пристанището в Лампедуза е

...
След 20.00 часа вечерта светлината на пристанището в Лампедуза е
Коментари Харесай

Мигрантите отново във фокуса на предизборната реторика

След 20.00 часа вечерта светлината на пристанището в Лампедуза е слаба. Виждат се 60 мигранти, които ще бъдат отведени от управляващите в Италия до Сицилия, където ще бъдат разпределени в няколко центъра за мигранти, споделя le monde.

Това се случва всекидневно тук. Освен нормалното взимане на Covid проби тези мигранти имат човешки контакт при посрещането им на сушата. Нашето наличие на кея е значимо, с цел да се построи доверие, споделя Гая Магини от евангелска неправителствена организация и добавя: " Понякога това трае малко време, само че задоволително, с цел да опишат за себе си ". От Лампедуза тези хора познават единствено " горещата точка ", където прекарват няколко дни постоянно в препълнени пространства.

В разгара на миграционната рецесия центърът приютява 1800 души при потенциал от 400. На 25 септември Италия избира депутати и тематиката за мигрантите още веднъж влиза с предизборната изразителност. Шефът на Лигата Матео Салвини избра дребния остров, където 9 000 бежанци акостираха през юли, с цел да стартира акцията си за законодателните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР