След 2 години онлайн, от 7 април, Столичният общински съвет

...
След 2 години онлайн, от 7 април, Столичният общински съвет
Коментари Харесай

От 7 април заседанията на СОС отново ще са присъствени след 2 години онлайн

След 2 години онлайн, от 7 април, Столичният общински съвет ще организира съвещанията си присъствено в залата на градския парламент. Съветниците, които не се усещат добре здравословно, ще могат да вземат присъединяване отдалечено посредством онлайн система, оповестяват от Българска национална телевизия.

На днешното последно онлайн съвещание Столичният общински съвет поддържа предложенията на кмета на София Йорданка Фандъкова и ръководителя на градския парламент Георги Георгиев за основаване на „ Правна клиника ", в която потърпевши от домашно принуждение да получават съответна помощ от способени адвокати и откриване на още един спешен център на територията на града.

Общината ще делегира обществените действия на организации от неправителствения бранш, профилирани в битката с домашното принуждение. За задачата с ускорени темпове ще бъдат извършени състезания, с цел да може двете нови услуги да проработят в средата на годината.

" Правната клиника " планува действия по информиране, консултиране и покровителство. Когато потърпевши от домашно принуждение се извърнат към съответния психолог и се откри какъв е казусът, ще могат да бъдат ориентирани към адвокати, юристи, които имат опит в тази област. Потърсилите подпомагане ще имат право на безвъзмездна адвокатска помощ за водене на каузи по Закона за отбрана от домашно принуждение.

Към сегашния миг на територията на Столична община съществува един спешен център, който обезпечава поддръжка на към 100 дами годишно, само че в него по едно и също време могат да бъдат настанени 8 души. Новият център ще може по едно и също време да приюти 10 потърпевши от цялата страна.

" Домашното принуждение е тежък обществен проблем, който не трябва да остава затворен зад вратата. За него е належащо да се приказва, с цел да бъдат поощрени нуждаещите се да потърсят поддръжка. И да знаят, че не са сами в своя свят на обезсърчение “, разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев.

На днешното съвещание, общинският съвет утвърди предлагането на съветниците от ГЕРБ-СДС и Вътрешна македонска революционна организация – бежанците от Украйна да могат да употребяват гратис столичния градски превоз против документ за идентичност. Мярката ще се ползва 3 месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР