След 2 дни ще усетим спреният руски газ, когато цената

...
След 2 дни ще усетим спреният руски газ, когато цената
Коментари Харесай

Овчаров предупреди: След репченето на Асен Василев, цената на газа ще се повиши двойно

След 2 дни ще усетим спреният съветски газ, когато цената на природния газ ще се увеличи двойно. Не с 30%, цената ще се увеличи двойно. Сега цената за България е 70 евро за мгв/ч. От началото на идващия месец, в случай че бяхме траяли да получаваме газ при същите условия, трябваше цената да стане 50 евро, само че в този момент след репченето на министъра на финансите Асен Василев цената ще стане 100 евро. Това сподели някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров в ефира на бТВ.

" Не ми се мисли какво ще стане през идващия отоплителен сезон. Дано да ги има тези количества. След като купуваш транспортен съд, този транспортен съд може да го няма. Корабът не е като тръбата. Защо доста желаеме да се самостоятелни, а не използваме обикновена опция да бъдем подвластни - тъй като е по-скъпо. От България можеха да го създадат преди една-две години. Те не го направиха, тъй като е стопански неизгодно. Няма нищо по-опасно от откровеното незнание и съзнателната нелепост. В нашата ситуцията нелепостта е безсъвестна. Гледах го оня ден по какъв начин Василев се репчи на Русия, спомних си за различен министър - Симеон Дянков. Тогава ги напляскахме, само че по-късно платихме 600 млн. евро, откакто ни осъдиха руснаците. Ние ги пляскаме и си плащаме двойно по-високи цени. Василев се изявява като предстоящ министър председател и си прави пиар акциите във Англия. Явно се готвят разбърквания там, не желая аз да бъда рецензия ", сподели Овчаров.

" Като последните балъци ще си платим по-висок газ. Булгаргаз организира смешна процедура и намира танкер на Медтрейнинг, която е обичана компания на Съединени американски щати, ще ни достави газ от Тринидад и Тобаго. Гърция получава газ. Доставките ни вървят за сметка на доставките на Гърция ", разяснява някогашният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР