След 1945 г. в най-хубавите жилища в България живееше червената

...
След 1945 г. в най-хубавите жилища в България живееше червената
Коментари Харесай

Борисов: След 1945 г. в най-хубавите жилища живееше червената буржоазия


След 1945 година в най-хубавите жилища в България живееше алената буржоазия. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел в коментар по случая, при който зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева, ръководителят на парламентарната комисия по просвета и някогашен министър Вежди Рашидов и Ваня Колева, зам.-министър на спорта, са си купили парцели на занижени цени в софийския квартал "Изток ". За придобивките се разбра от изявления в "Свободна Европа " и "Биволъ ".

Борисов и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни участваха в формалното разкриване на изложбено пространство "Атанас Буров " в постройката на Европейския парламент.

В коментара, който идва на третия ден от първата обява по тематиката, министър председателят обвързва няколко тематики - личността на Буров, политиката на Българска социалистическа партия, интервалът на социализма и връзките сред България и Русия и тези с Европейския съюз.

"Питайте, когато управляваше Българска социалистическа партия, тъй като тя не се е отказала от името и историята си, какво значи боязън, същински боязън. Какво значи да дойдат и да ти вземат къща и всичко, което имаш, и да те изгонят, безпардонно, с Народен съд. Кога забравихме всичко това? Сочат Буров, че бил буржоа, а те какви са били след 1945 година? Кои бяха най-хубавите жилища в България? Кой живееше на "Позитано ", "Оборище ", кв. "Лозенец ", "Изток "? Кой? Родителите (вероятно министър председателят има поради радетелите - бел. ред.) на сегашните права за демокрацията. Докато ние в село Банкя ни споделяха: "Английски не би трябвало да се учи, това е буржоазна работа. " И че "Мерцедес " не е прекрасен, тъй като му е кофти моторът ", проучва Борисов, представен от организация "Фокус ".

Посочва, че разделянето в България продължава, "защото виждате, че тези, които постановиха геноцида против българския народ и ги изтребиха цялата интелигенция през 1944-1945 година по лагерите в Белене, Скравена, Ловеч и под дърво и камък, ги няма и през днешния ден. Сиреч, никой не желае да се сдобрява. Точно противоположното. Техните деца и синове напъват да дойдат като троянски коне в Европейския парламент и към ден сегашен ", заключава министър председателят.

Посочва, че Атанас Буров пръв е прозрял и е споделил доста ясно, че бъдещето на България е Европа, и е бил персонален другар тогава с посланика на Съветския съюз, тъй като е знаел, че геостратегическото място на България е такова, че и с "великата мощ Русия не би трябвало да се караме, а да бъдем в положителни прагматични връзки. Но нашата пъпна шнур би трябвало да бъде Европа – по този начин, както е към ден сегашен ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР