След 1913 г. населението в македонските земи е подложено на

...
След 1913 г. населението в македонските земи е подложено на
Коментари Харесай

Проф. Иван Илчев: Проблемът със Скопие ще се реши на принципа „И агнето изядено, и вълкът гладен“

След 1913 година популацията в македонските земи е подложено на невиждан гнет, единствено и единствено да не каже, че е българско. Френски публицист, който през 1930-те години посещава Вардарска Македония, разказва в книгата си ужасни неща: хора, които отиват в пандиза, тъй като имат „ Под игото “, мъже и дами, на които сръбските жандарми горят гениталиите с газена лампа, с цел да кажат, че не са българи. Не намирам, че това е натурален развой на основаване на една нация. Нацията към този момент я има, само че тя е основана изкуствено.

Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ проф. Иван Илчев, някогашен ректор на СУ “Св. Климент Охридски “ и член на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси.

Вижте цялото изявление с проф. Иван Илчев тук:

В изявлението проф. Иван Илчев сподели още:

Макар да нямах доверие в способността на българските държавници да тропнат по масата, смятах, че още на този стадий въпросът ще откри решение. И то ще се откри. Вероятно ще се стигне до някаква витиевата дефиниция, посредством която ще се съблюдава библейският принцип „ И агнето изядено, и вълкът гладен “.

Легендата, че комунистическият интернационал е основал Македония, което е цялостна нелепост. Забравя се, че въпросното решение на Коминтерна е за основаване с изключение на на македонска, и на добруджанска, шопска и тракийска народи.

Македония не съставлява за България подобен проблем, какъвто Скопие счита. По-младите генерации у нас не се интересуват от Македония. Докато при македонците е противоположното, там работи доста мощен комплекс за непълноценност. Да не излезе като в остарелия анекдот, в който пациент се оплакал на доктора, че има тежък комплекс за непълноценност, а докторът го прегледал и му споделил, че новината е добра – няма никакъв комплекс, то си е самата непълноценност. Те имат единствено един зложелател и това е България.

Още при основаването на историческата комисия споделих, че историята е единствено една от 45-те точки, изписани в контракта за добросъседство. Нещо да е направено по останалите точки? Българските вложители не ги пускат да припарят в Македония, пътят към България е руина, по македонските тв приемници вървят два наши канала и то с чалга.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР