След 17 години Българският футболен съюз (БФС) има нов президент.

...
След 17 години Българският футболен съюз (БФС) има нов президент.
Коментари Харесай

Как Георги Иванов-Гонзо пое управлението на футбола от Борислав Михайлов

След 17 години Българският футболен съюз (БФС) има нов президент. Това е Георги Иванов-Гонзо, който завоюва още на първи тур изборите на извънредния конгрес. Точно четири месеца след масовите протести срещу ръководството на Борислав Михайлов дълго чаканата промяна на властта в БФС стана факт.

Проведеният ексклузивен конгрес заради оставката на Михайлов обаче остави и отворен въпроса дали във футбола се случва смяна или замяна. Новоизбраният президент Иванов през последните две години беше технически директор на БФС, назначен от Михайлов.

По време на предизборната си обиколка в страната в последните три месеца пък той обикаляше със длъжностен автомобил навръх БФС. В самото гласоподаване Иванов победи Димитър Бербатов, получавайки 235 гласа, или тъкмо с един повече от тези, които са нужни за победа на първия тур (бел. авт. - Бербатов получи 181).

Все обстоятелства, които карат мнозина да се притесняват, че зад Иванов се прокрадва сянката на дългогодишния президент Борислав Михайлов.

" Това, че Борислав Михайлов преди две години ме е поканил, няма значение. Не може някой да ми споделя какво да върша. Той не ми е казвал какво да върша, а ме остави да работя за футбола. Ако желаете всякога да ме питате за Борислав Михайлов - не сме родственици с него ", реагира нервно Иванов след поредност от въпроси за Михайлов по време на първата си конференция като президент.

Самият Иванов въпреки всичко разгласи, че ще работи да потвърди, че с Михайлов са разнообразни, а дългогодишната дясна ръка на към този момент някогашния президент Йордан Лечков съобщи пред кореспонденти, че " Иванов към този момент е еманципиран ".
Как се разви конгресът
" Идваме тук, с цел да гласуваме за по-добро бъдеще на българския футбол. Никой не ни е казвал за кого да гласуваме, бил съм на среща и с Бербатов, и с Георги Иванов ", сподели пред " Дневник " пратеник от клуб от София-област, само че без да се показа, добавяйки: " Аз съм единствено един от многото ".

Самият конгрес обаче стартира с някои подозрения, че не всички претенденти показват своята воля.
Кандидатът за президент Георги Градев съобщи, че е чул за опити да се купуват гласове в интерес на Иванов. " Говори се за суми от 5000 лева в регион Бургас и в регион Свиленград, с цел да се гласоподава съответно за Георги Иванов-Гонзо. Аз бях в хотела, видях и чух доста неща ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР