След 16 минутно закъснение на ГЕРБ-СДС президентът Румен Радев връчи

...
След 16 минутно закъснение на ГЕРБ-СДС президентът Румен Радев връчи
Коментари Харесай

Мандатът е връчен: ГЕРБ и ПП отидоха заедно при президента!

След 16 минутно забавяне на ГЕРБ-СДС президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата политическа мощ и в лицето на претендента за министър председател Мария Габриел, която одобри досието в наличието на Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян, Николай Денков, Кирил Петков.

След среднощните неделни изключителни конференции и индикации за непреодолими разлики сред сътрудниците във властта и необратима разглобка на сглобката в " некоалицията ", шансът да се реализира плануваната ротация в изпълнителната власт остава. Евентуални нови предварителни парламентарни избори се отсрочват, най-малко към този момент.

Два часа по-рано ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски направи обществено послание към водачите на ГЕРБ и ПП-ДБ Бойко Борисов и Кирил Петков и прикани : " Намерете единодушие за кабинет до 12 часа през днешния ден! Седнете и подписвайте, ще имате поддръжката на Движение за права и свободи. "

По късни доби в неделя вечер изключителни конференции за хода от договарянията дадоха първо от ГЕРБ-СДС, а по-късно и от ПП-ДБ.

" Връщаме празен мандат , това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел пред публицисти в централата на партия ГЕРБ, припомня  " Фокус " . Тя беше безапелационна, че с ПП-ДБ имат фундаментално разграничение във връзка с това ГЕРБ да бъде признат като равнопоставен сътрудник.

Не закъсня и отговорът на ПП-ДБ, които втори излязоха на среднощен брифинг пред медиите. " Оказа се, че подписването на споразумението се отсрочва за неустановен интервал . И това е главната причина да има рецесия в преговорния развой. Това може да бъде подправена, само че и действителна рецесия ", обясни Асен Василев.

Атанас Атанасов призовава и Бойко Борисов да се намеси в тази обстановка. " Не виждам причина да се приключват договарянията на финалната права. Знаем, че той постоянно се е интересувал от публичното мнение. Гражданите не желаят предварителни избори!, безапелационен бе той. Нека на следващия ден да действаме по-мъдро! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР