След 15 наши и международни награди / сред които и

...
След 15 наши и международни награди / сред които и
Коментари Харесай

Награда за сътрудника на ФАКТИ Огнян Стамболиев

След 15 наши и интернационалните награди / измежду които и три министерски, две университетски, а също и Златната лира на Съюза на музикалните дейци/, в навечерието на своята 75- годишнина, господин Огнян Стамболиев / жанр. 1947/, бе почетен и с огромната премия за просвета и от родния си град, Русе.

Автор на пет книги с музикална тема / измежду които „ Нова книга за операта “ в 2 тома и първата българска „ Книга за оперетата и мюзикъла – от Офенбах до Уебър “/ и на повече от 50 преводни книги с лирика, прозаичност и драматургия от румънски, италиански и френски създатели, както и на оперни либрета и пиеси за театъра той работи доста интензивно и за печата с критически материали в региона на музиката и литературата и проблеми на културата.

Написа огромен брой портрети на български оперни дейци от столицата и страната. Наскоро издаде книга за огромния български оперен актьор Кирил Кръстев и два обемисти превода – на нов разказ и алманах пиеси от огромния румънско- френски белетрист и драматург- отстъпник Матей Вишниек / жанр. 1956/.

Иглика ПЕЕВА, Радио Русе

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР