След 15 г. вече има чакалня с пейки за ХИВ

...
След 15 г. вече има чакалня с пейки за ХИВ
Коментари Харесай

След репортаж на bTV: 15 г. по-късно вече има чакалня с пейки за ХИВ пациентите у нас

След 15 година към този момент има чакалня с пейки за ХИВ пациентите у нас. Това показа музикантът Иво Димчев. Преди няколко месеца той изрази възмущението си, че тези пациенти чакат на открита полянка пред ХИВ-отделнието, с цел да дадат проучвания или с цел да получит медикаментите си.

Пред кабинетите се чака както за проучвания, по този начин и за рецепта за лечението. Става въпрос за малко над 2000 души, разясниха специалисти през май пред bTV.

Те чакат навън без никакви условия, сподели Иво Димчев

Освен че пациентите, които чакаха, нямаше къде да седнат, нито къде да се скрият при неприятно време, те нямаха и никаква конфиденциалност.

„ Веднъж заварих 15 индивида на тази полянка, чакащи прави. Дори предложих да построя заслон, тъй като това е безусловно нечовешко отношение към пациенти, изключително към такива със слаба имунна система. От bTV направиха репортаж още на идната заран. Имах и дълъг диалог с директорката. Обещаха се промени. Месец и нещо по-късно ХИВ амбулаторията беше преместена в друга постройка. Вече има действителна чакалня с пейки и НЕ под намерено небе! Радвам се, че можах да бъда потребен и благодаря на bTV и управлението на болничното заведение за съдействието ”, разяснява Иво Димчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР