След 12 години начело на управлението в държавата ГЕРБ изведнъж

...
След 12 години начело на управлението в държавата ГЕРБ изведнъж
Коментари Харесай

Дадзибао по ГЕРБ*

След 12 години отпред на ръководството в страната ГЕРБ внезапно прозря, че страната ни не била декомунизирана. И реши, че най-хубавият лек за това са табелите. Само че техниката на дадзибао (своеобразен стенвестник от времето на Културната гражданска война в Китай, който се употребява за политическа кавга с враговете на революцията) не е нова, в разнообразни разновидности е съществувала и преди Културната гражданска война в Китай. За страдание и все по-голяма част от българските депутати наподобяват на хунвейбини - необразовани, само че напористи.

Миналата седмица трима знакови депутати на ГЕРБ - Даниел Митов и Екатерина Захариева, Делян Добрев, и водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов внесоха в Народното събрание за допълнение на най-нелепия закон в българското право - Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен.

Те оферират да се форсира декомунизацията на страната като на всяка социална постройка в България да бъде сложена табела със общоприетоо наличие, която да уведомява жителите, че " Комунистическият режим в България (09.09.1944г. - 10.11.1989г.) и активността на Българска комунистическа партия са оповестени за незаконни със закон, признат от 38-то Народно заседание " .
Комунизъм за пиар потребности
Подобен надпис да се сложи наложително на фасадите или на видно място на всички публични здания, в които се обитават държавни органи, териториалните им звена, органите на локално самоуправление, културни институции, просветителни центрове, учебни заведения и университети. Отговорните държавни и общински органи и шефове на институции, които не сторят това, се глобяват с едно месечна брутна заплата за всяко настрана нарушаване. Отделно законът планува и унищожаване от обществените места на всевъзможни знаци на някогашната комунистическа власт.
Реклама
Законопроектът явно цели пиар, тъй като от ГЕРБ са наясно, че той няма късмет да бъде признат. Също както законът на " Възраждане " за задграничните сътрудници, който на процедура планува да се разгласят за непознати сътрудници без право да вземат участие в публичния и политическия живот куп български държавни органи, като Министерството на правораздаването да вземем за пример, което ще строи затвор със средства на Кралство Норвегия, Министерство на вътрешните работи, екоминистерството, Висш съдебен съвет и още доста други, финансирани по планове на Норвегия Швейцария, които не се в Европейски Съюз, както и цялата страна прочее, която получава финансиране от Съединени американски щати да вземем за пример за военни цели.

Заради очевидната им безсмислица тези ходове остават без следствие, а медиите ги загатват по-скоро като рядкости от сорта на " крава роди теле с две глави " или " боа погълна жена ". Най-малко две са аргументите на такива неща да се обръща уместно внимание.

На първо място депутатите са в Народното събрание не с цел да разиграват политическа клоунада, а да одобряват закони. Техните заплати и всевъзможни други екстри, цялата прехрана на съмнителния по качество политически цирк като Народното събрание е за сметка на данъкоплатеца. И в миг, когато всички вият какъв брой е жизненоважно за страната да се одобряват избрани закони, писането на евтини пасквили е повече от несвоевременно.

На второ място, законът и претекстовете издават неначетеност, неуважение към електората и липса на всякаква политическа просвета и логическо мислене. Недостатъци, които не са простими за високо заплатени депутати с искания.
Реклама
Според претекстовете на плана, 33 година след рухването на комунистическия режим, 22 година след приемането на закона за оповестяването му за незаконен, декомунизацията в България не е завършила, " дори в противен случай, вършат систематични и целенасочени опити за пробуждане на носталгия у съвременниците на режима и заблуждаване на по-младото потомство, което няма усещания от него ".

Само това въведение на другояче кратичките претекстове също слага доста въпроси. Например, какво е правила партия ГЕРБ по време на 12-годишното си ръководство, че не е довела декомунизацията до дъно? Как се чака да реализират декомунизация с табели? Защото в случай че тези проблеми се решаваха с табели, то ще трябват и доста други, да речем:

" Престъпно е да се проповядва фашистка идеология " " Корупцията е закононарушение. " " Словото на омразата е незаконно. " (Една огромна табела с този надпис би трябвало да се постави пред кабинета на основния прокурор Гешев.) " Насилието над дами и деца е незаконно. ", и така нататък

Все неща, които част от българите не знаят, а най-вече несведущи има измежду политическата клика и администрацията. Тогава в действителност административните здания, учебни заведения и университети, културни институции и други публични здания ще станат като в Китай през 60-те години на предишния век.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР