След 12-дневно прекъсване Русия предприе нощна атака с дронове срещу

...
След 12-дневно прекъсване Русия предприе нощна атака с дронове срещу
Коментари Харесай

Русия атакува Киев с дронове след 12-дневна пауза

След 12-дневно спиране Русия предприе нощна офанзива с дронове против Киев и покрайнините му, предава Reuters. Системите за противовъздушна защита са унищожили всички оръжия при приближаването им, оповестиха украински военни в неделя.

Военновъздушните сили на страната оповестиха, че офанзивата е включвала осем създадени в Иран безпилотни летателни апарата „ Шахед “ и три крилати ракети, които са били свалени.

„ Още една вражеска офанзива против Киев “, съобщи в обява в канала Telegram Серхий Попко, генерал-полковник, който оглавява военната администрация на Киев.

Три частни къщи са били наранени от падащи парчета от дрон в Киевска област, като е потърпевш един човек, заяви военният началник на региона Руслан Кравченко на страницата си във Фейсбук.

В Киев, неговите покрайнини и в редица райони в Централна и Източни Украйна, беше оповестена паника за въздушно нахлуване в продължение на към час след 02:00 часа локално време.

Междувременно представител на съветските служби в Херсонска област разгласи, че въоръжените сили на Украйна са обстреляли Нова Каховка и други обитаеми места в региона с 28 артилерийски снаряда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР