След 11 години Сергей Станишев се отказа да е шеф

...
След 11 години Сергей Станишев се отказа да е шеф
Коментари Харесай

Станишев емоционално пред ПЕС: Войната в Украйна е безумие, което трябва да спре

След 11 години Сергей Станишев се отхвърли да е началник на европейските социалисти.

Той ще бъде завещан от някогашният шведски министър председател Стефан Льовен. Той е и единствен претендент за поста.

Изборът тече сега и се чака да завърши да час, само че резултатът е превдварително решен. Във финалната си тирада Станишев разгласи, че войната в Украйна е безумство, което би трябвало да спре и че оставя партията в положително положение, съобщи БТВ.

В прочувствена тирада пред делегати от 57 партии, леви министър председатели и еврокомисари Станишев разгласи, че ПЕС и Европа са оставили голяма диря в живота му.

„ Никога не съм си и мечтал, че някой ден ще стана водач на цялото европейско социалдемократическо семейство. Още си припомням 2011 година, когато стоях пред вас за пръв път в качеството си на президент на ПЕС и си припомням вълнението и мога да ви кажа - още е тук “, заяви Сергей Станишев.

Наследникът на Станишев описа, че в тежките години след Втората международна война майка му го е оставила в сиропиталище, а по-късно е бил осиновен.

„ Живеем в доста комплицирано време. Сега и през днешния ден решаваме какво ще кажат за нас идващите генерации и какво ще написа в учебниците. Искам да написа, че сме създали значими стъпки да спасим планетата “, съобщи Льовен.

На финала Станишев разгласи, че войната в Украйна е унищожителна за цяла Европа.

„ Всяка война е отричане на всичко. Мирът е висша полезност. Чувам диалози за военна победа само че никой не приказва по какъв начин да спрем това “, сподели той.

Очаква се конгресът да одобри и резолюция, осъждаща съветската експанзия в Украйна. На конгреса на ПЕС Българска социалистическа партия също е показана, само че на равнище трима членове на изпълнителното бюро, водачът на партията Нинова не е тук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР