След 1000 години хората на Земята може да имат ципи

...
След 1000 години хората на Земята може да имат ципи
Коментари Харесай

Хората на бъдещето - с ципи, хриле, котешки очи

След 1000 години хората на Земята може да имат ципи сред пръстите и хриле. Очите им ще са сходни на котешките, с цел да виждат в мътната вода, а тялото - покрито с косми. Това предвижда група английски учени от университета в Кент под управлението на откривателя Матю Скинър, оповестиха в. „ Дейли мейл ” и в. „ Телеграф ”, представени от Българска телеграфна агенция. Такива промени може да настъпят, в случай че световното стопляне продължи и докара до разтопяване на ледниците, считат учените.

Някои промени в човешкото тяло, като всеобщата появяването на ципи, може да настъпят много бързо за стандартите на еволюцията, така като някои хора към този момент имат сходни генетични разновидности.

Скинър предвижда също по какъв начин ще еволюира външният тип на хората, в случай че настъпи ледена епоха или човечеството стартира да колонизира други планети.

В първия случай кожата на хората ще стане доста бледа, за да се създава повече витамин D, и по-космата, а тялото ще е по-мускулесто. Носът и лицето ще станат по-големи, с цел да се затопля вдишваният леден въздух.

Във втория – тялото ще се трансформира, с цел да се приспособява към другата гравитация. Това може да значи по-дълги ръце и по-къси крайници, както при орангутаните, които се придвижват повече по дървета, вместо да вървят по земята.

Хората от другите планети няма да имат зъби, а челюстите и устите им ще са доста по-малки, с цел да им е комфортно да одобряват течната храна и вода през тръбички.

Матю Скинър преподава еволюционна антропология в университета в Кент. Прогнозата си за смяната на външния тип на хората той направи за научнофантастичния сериал Extant (Оцелелия), който скоро ще бъде излъчен по американския ефирен канал Syfy Universal. Той е профилиран в проявлението на научнофантастични, мистични и фентъзи сериали и филми, а също на развлекателни шоу стратегии.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР