След 10 месеца очакване съдът публикува мотивите си за оправдателната

...
След 10 месеца очакване съдът публикува мотивите си за оправдателната
Коментари Харесай

Йоан Матев беше оправдан заради “липса на преки доказателства“ за убийството в Борисовата градина

След 10 месеца очакване съдът разгласява претекстовете си за оправдателната присъда на Йоан Матев, заяви NOVA. Миналият март магистратите го оповестиха за почтен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина в София.

Мотивът е, че „ няма директни доказателства да е извършител”. Двама от общо петимата членове на правосъдния състав обаче подписаха присъдата с изключително мнение и считат, че подсъдимият е отговорен.

Софийският градски съд показва в претекстовете си, че „ липсват доказателства, установяващи връзка на подсъдимия с фактическото осъществяване на убийството”. По тъкмо – няма следи от Йоан Матев по оръжието или тялото на жертвата, а наличието му на мястото на престъплението не значи, че е причинителят.

Според болшинството от 5-членния правосъден състав, т.е. трима души, главният очевидец против Йоан – брат му Марсел, първоначално е дал показания против него и е разказал в детайли по какъв начин е осъществено убийството, а най-после ги е завел и до оръжието, без „ да е авансово предизвестен, че не е задължен да свидетелства”. Затова и всичко казано от него не се взема под внимание. Думите на Марсел обаче са главната причина другите двама от правосъдния състав да подпишат присъдата с изключително мнение.

Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно и се чака скоро да стартира на втора инстанция – апелативния съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР