След 10 години разследване и дела на три инстанцииОправдан е

...
След 10 години разследване и дела на три инстанцииОправдан е
Коментари Харесай

Окончателно: Гриша Ганчев невинен за данъчни престъпления

След 10 години следствие и каузи на три инстанции
Оправдан е и синът му Данаил

Бизнесменът Гриша Ганчев бе изцяло оневинен за данъчни закононарушения по следствие, почнало преди 10 години. Това реши дефинитивно Върховният касационен съд.

Освен притежателят на “Литекс” почтени са и още седем души, измежду които и синът му Данаил. Условна присъда е получил единствено един от така наречен проведена незаконна група за търговия със захар.

Делото за така наречен “захарна афера” бе формирано в далечната 2012 година Обвинението против Ганчев бе, че е необут на тайфа, укрила 711 580 лева налози и че заплашвал тогавашен началник на Национална агенция за приходите. То влезе в спецсъда влезе през 2015 година, само че се проточи, така доста от очевидците, които трябваше да бъдат разпитвани бяха водачи на камиони, които пътуват у нас и в чужбина.

Според висшите съдии “твърденията за реализирани сделки сред подсъдимите за синхронизиране на активността им за осъществяване на данъчни закононарушения, са останали недоказани”. От материалите по делото ставало ясно, че Ганчеви - татко и наследник и останалите упрекнати, са имали между тях служебни и търговски връзки, за които “не е било открито да са прераснали в незаконни зависимости”. Колкото да опасността към шефа на Национална агенция за приходите, въобще не ставало ясно дали е отправена към него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР