След 10 години Ирландия ще прекрати продажба на автомобили с

...
След 10 години Ирландия ще прекрати продажба на автомобили с
Коментари Харесай

Ирландия също забранява бензиновите и дизелови коли през 2030 г.

След 10 години Ирландия ще приключи продажба на коли с обичайните мотори с вътрешно горене, като те ще бъдат сменени от транспортни средства с напълно електрически силови елементи. Това е част от тактиката на локалното държавно управление за запазване на околната среда и прекосяване към потребление на възобновими източници на сила.

Планът беше разгласен в 145-страничния документ Climate Action Plane, оповестен от локалното държавно управление. Той планува през 2030 година по пътищата на страната да се движат 950 000 електрическия автомобил. По това време до 70% от електрическата сила, употребена в страната, би трябвало да идва от възобновими източници - включително вятърни генератори и слънчеви акумулатори.

В прилежаща Англия също готвят възбрана на продажбите на бензинови и дизелови коли, като тя ще влезе в действие през 2040 година Подобни ограничения разискват още управляващите в Германия, Франция, Норвегия, Холандия, Китай, Индия и в други страни.

Сред тях е и Испания, където рестриктивните мерки за потребление на транспортни средства с мотори с вътрешно горене стават все по-сериозни. Властите в столицата Мадрид одобриха нови екологични правила, които не разрешават на по-стари коли да влизат в центъра на града. Изключение не вършат даже колите на народните представители и на членовете на държавното управление.

Като оповестява вестник El Mundo, само автомобилът на министъра на образованието Исабел Сала разполага с маркировка ECO, която му разрешава да влиза в центъра на града и надлежно да стига до постройките на държавното управление и на Народното събрание.

Останалите депутати и министри са принудени да употребяват служебни коли. Според декларациите им за имущество, междинната възраст на личните им транспортни средства е 12 години и това в случай, че управляващите в Испания насърчават пазаруването и потреблението на екологичен автомобил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР