След 10 февруари 2019 година без баркод ще се продават

...
След 10 февруари 2019 година без баркод ще се продават
Коментари Харесай

Само лекарствата без рецепта ще се продават без баркод след 10 февруари 2019-а

След 10 февруари 2019 година без баркод ще се продават единствено медикаментите без лекарско наставление. От 9 февруари у нас, дружно с останалите страни от Европейския съюз, медикаментите, които купуваме с рецепта от аптеките, ще имат неповторим номер на продукта, сериен номер, номер на партида и период на валидност. Промяната е в осъществяване на условие на Европейската инструкция за подправените медикаменти за сигурност на пациентите и отбрана на информацията. 

" Ключов миг за действието на Европейската система за проследимост и верификация на медикаментите и оперативната съгласуемост сред обособените национални системи е потреблението на съгласуван метод за маркиране на медикаментите от страните членки. За задачата се вкарва двумерният баркод ", сподели Деян Денев, изпълнителен шеф на Асоциацията на производителите на истински лекарствени артикули

" Целта на Директивата за фалшифицираните медикаменти е да предотврати навлизането на подправени медикаменти в законната верига на доставки и повишение сигурността на пациентите ", уточни Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР